Ingrediencie
- na kurací vývar:
- 3 mrkvy
- 1 petržlen
- 1/2 zeleru
- 1 cibuľu
- kosti z kurčaťa
- na kurča:
- 1 kurča
- 3 šalotky
- 150 g šampiňónov
- 50 g masla
- 500 ml bieleho vína
- 200 ml smotany
- troška mlieka
- 3-4 strúčiky cesnaku
- troška oleja
- bylinky (rozmarín, tymian, petržlenová vňať)
- 2-3 bobkové listy
- soľ
- čierne korenie
- na špecle:
- 3 vajcia
- asi 160 g hladkej múky
- 50 g čerstvého špenátu
- muškátový orech
- olej
- troška masla
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kurča na Rizlingu
Kurča vykostíme. Z kostí, koreňovej zeleniny a cibule pripravíme vývar. Stehná nakrojíme a opečieme spolu s prsiami na oleji (vcelku). Pridáme cesnak nakrájaný na väčšie kusy, rozmarín a tymian. Mäso vyberieme a do výpeku vložíme kúsok masla, na štvrtinky nakrájané šalotky a šampiňóny. Zalejeme vínom, vývarom, mäso vložíme späť a dochutíme petržlenovou vňaťou, bobkovým listom, soľou a čiernym korením, prikryjeme a dusíme. Prsia sú hotové skôr a stehná dusíme troška dlhšie. Stehná vyberieme a omáčku dochutíme vínom, smotanou a mliekom. Premiešame a necháme prevrieť 2-3 minúty. Mäso vložíme späť do omáčky, aby sa prehrialo.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Na špecle do misky rozbijeme vajcia, pridáme špenát, troška oleja a všetko rozmixujeme. Postupne prisypávame múku, tak aby nám vzniklo cesto požadovanej hustoty. Dochutíme nastrúhaným muškátovým orechom, varíme vo vriacej vode a hotové vložíme do studenej vody, scedíme a opečieme na rozohriatom masle.
Mäso preliate omáčkou podávame so špenátovými špeclami.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 21. 01. 2019
Ingrediencie
- na kurací vývar:
- 3 mrkvy
- 1 petržlen
- 1/2 zeleru
- 1 cibuľu
- kosti z kurčaťa
- na kurča:
- 1 kurča
- 3 šalotky
- 150 g šampiňónov
- 50 g masla
- 500 ml bieleho vína
- 200 ml smotany
- troška mlieka
- 3-4 strúčiky cesnaku
- troška oleja
- bylinky (rozmarín, tymian, petržlenová vňať)
- 2-3 bobkové listy
- soľ
- čierne korenie
- na špecle:
- 3 vajcia
- asi 160 g hladkej múky
- 50 g čerstvého špenátu
- muškátový orech
- olej
- troška masla
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame