Ingrediencie
- 4-6 kuracích stehien,
- 100 g prerastanej slaninky,
- 2 mrkvy,
- ½ zeleru,
- 2 cibule,
- 4-5 strúčikov cesnaku,
- 400 ml piva,
- 5 zemiakov,
- petržlenová vňať,
- čerstvý tymian,
- 2-3 bobkové listy,
- 1 chilli paprička,
- soľ, čierne korenie, mletá červená paprika,
- olej,
- 1 PL hladkej múky,
- 1 PL masla,
- 250 g kyslej smotany
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kurča na pive
Kurča umyjeme, osolíme, okoreníme, posypeme červenou paprikou a v panvici na rozpálenom oleji rýchlo opečieme. Pridáme posekané bylinky a chvíľku dusíme. V zapekacej panvici na oleji udusíme nakrájanú slaninku, pridáme nakrájanú zeleninu, nahrubo nasekaný cesnak, osolíme, okoreníme a podusíme. Potom pridáme pokrájanú cibuľu, chilli papričku a bobkový list. Po okrajoch poukladáme polovice neošúpaných umytých zemiakov a na vrch predpečené kuracie stehná, polejeme troškou výpeku zo stehien a na záver zalejeme pivom. Prikryjeme a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút. Priebežne môžeme podlievať pivom.
Upečené stehná vyberieme z pekáča. Z múky a masla urobíme svetlú zásmažku, rozrobíme ju so šťavou z upečeného mäsa a zeleniny, osolíme, vmiešame kyslú smotanu a týmto zahustíme šťavu pod mäsom. Stehná potom vložíme späť.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 22. 06. 2014
Ingrediencie
- 4-6 kuracích stehien,
- 100 g prerastanej slaninky,
- 2 mrkvy,
- ½ zeleru,
- 2 cibule,
- 4-5 strúčikov cesnaku,
- 400 ml piva,
- 5 zemiakov,
- petržlenová vňať,
- čerstvý tymian,
- 2-3 bobkové listy,
- 1 chilli paprička,
- soľ, čierne korenie, mletá červená paprika,
- olej,
- 1 PL hladkej múky,
- 1 PL masla,
- 250 g kyslej smotany
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame