Ingrediencie
- 3 kuracie prsia,
- 2 vajcia,
- 2 PL hladkej múky,
- 1 PL Solamylu,
- soľ,
- korenie,
- 3 PL oleja
- na omáčku:
- 3 PL sójovej omáčky,
- 1 ČL ryžového octu,
- šťava z 1 pomaranča,
- 2-3 strúčiky cesnaku,
- 1 PL Solamylu,
- 1-2 PL hnedého cukru,
- biela ryža,
- mladá cibuľka, príp. pór na ozdobenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kuracinka á la Veronika
Kuracie mäso nakrájame na kúsky, namočíme ich do rozšľahaného vajca a obalíme v zmesi z múky, korenia, Solamylu a soli. Vysmážame na oleji.
Do hrnca dáme 30-40 ml vody, hnedý cukor, šťavu z pomaranča, ryžový ocot. Keď sa cukor rozpustí, pridáme sójovú omáčku, škrob na zahustenie a pretlačený cesnak.
Podávame vyprážané kuracie kúsky z omáčkou a s ryžou. Ozdobíme mladou cibuľkou alebo pórkom.
Šéfkuchár: Veronika Nízlová | Recept z epizódy: 02. 03. 2014
Ingrediencie
- 3 kuracie prsia,
- 2 vajcia,
- 2 PL hladkej múky,
- 1 PL Solamylu,
- soľ,
- korenie,
- 3 PL oleja
- na omáčku:
- 3 PL sójovej omáčky,
- 1 ČL ryžového octu,
- šťava z 1 pomaranča,
- 2-3 strúčiky cesnaku,
- 1 PL Solamylu,
- 1-2 PL hnedého cukru,
- biela ryža,
- mladá cibuľka, príp. pór na ozdobenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame