Kuracie Zlatko Kula - Tajomstvo mojej kuchyne

Kuracie Zlatko Kula

Maspoma

Zemiaky ošúpeme a celé uvaríme v osolenej vode. Po vychladnutí nakrájame a osmažíme na olivovom oleji. Mäso okoreníme zmesou korenia, opražíme na olivovom oleji, preložíme do zapekacej misy a necháme postáť vo vyhriatej, ale už vypnutej rúre. Špargľu ošúpeme a uvaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme jablko pokrájané na mesiačiky. Na holandskú omáčku šľaháme nad parou 3 žĺtky s 3 PL vody zo špargle a troškou pomarančovej šťavy. Pomaly prilievame zohriaty slnečnicový olej až pokiaľ omáčka nezhustne. Pridáme horčicu, dochutíme octom a soľou. Omáčku môžeme zjemniť sladkou smotanou. Na mäso poukladáme špargľu, zalejeme holandskou omáčkou a podávame s opečenými zemiakmi, dozdobené kúskami žltého melónu a pomaranča.

Maspoma

Šéfkuchár: Zuzana Haasová | Recept z epizódy: 25. 03. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu