Ingrediencie
- 4 kuracie rezne,
- 200 g špargle,
- 1 jablko,
- 3 vajcia,
- 2 PL horčice,
- 400 g zemiakov,
- soľ,
- olivový olej,
- slnečnicový olej,
- 1 sladká smotana,
- žltý melón,
- 2 pomaranče,
- zmes „4 druhy korenia“
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kuracie Zlatko Kula
Zemiaky ošúpeme a celé uvaríme v osolenej vode. Po vychladnutí nakrájame a osmažíme na olivovom oleji. Mäso okoreníme zmesou korenia, opražíme na olivovom oleji, preložíme do zapekacej misy a necháme postáť vo vyhriatej, ale už vypnutej rúre. Špargľu ošúpeme a uvaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme jablko pokrájané na mesiačiky. Na holandskú omáčku šľaháme nad parou 3 žĺtky s 3 PL vody zo špargle a troškou pomarančovej šťavy. Pomaly prilievame zohriaty slnečnicový olej až pokiaľ omáčka nezhustne. Pridáme horčicu, dochutíme octom a soľou. Omáčku môžeme zjemniť sladkou smotanou. Na mäso poukladáme špargľu, zalejeme holandskou omáčkou a podávame s opečenými zemiakmi, dozdobené kúskami žltého melónu a pomaranča.
Šéfkuchár: Zuzana Haasová | Recept z epizódy: 25. 03. 2012
Ingrediencie
- 4 kuracie rezne,
- 200 g špargle,
- 1 jablko,
- 3 vajcia,
- 2 PL horčice,
- 400 g zemiakov,
- soľ,
- olivový olej,
- slnečnicový olej,
- 1 sladká smotana,
- žltý melón,
- 2 pomaranče,
- zmes „4 druhy korenia“
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame