Ingrediencie
- 4 kuracie stehná vykostené
- 500 ml bieleho jogurtu
- ligurček
- korenie na hydinu Mäspoma
- soľ
- masť (bravčová alebo kačacia)
- 3 papriky
- 3 paradajky (čerstvé alebo v konzerve)
- 2 menšie bataty
- bylinky (kôpor, tymian, petržlenová vňať)
- celá škorica
- 5 šalotiek
- kryštálový cukor
- maslo
- olivový olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kuracie stehná s batátovým lečom
Do jogurtu pridáme nasekaný ligurček a premiešame. Do jogurtovej marinády vložíme osolené , korením na hydinu ochutené kuracie stehná a necháme odležať najmenej 30 minút. Takto pripravené kuracie stehná opečieme na panvici na masti. Mäso vyberieme, vo výpeku opražíme nakrájanú zeleninu (papriky, paradajky, bataty), dochutíme bylinkami , koreninami a podusíme. Do zeleninovej zmesi pridáme kuracie stehná, škoricu a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20 minút. Šalotky očistíme, prekrojíme a osmažíme nasucho spolu s cukrom. Ku skaramelizovaným šalotkám pridáme maslo a olivový olej. Podávame spolu s kuracími stehnami a lečom.
Šéfkuchár: Robo Papp | Recept z epizódy: 18. 04. 2021
Ingrediencie
- 4 kuracie stehná vykostené
- 500 ml bieleho jogurtu
- ligurček
- korenie na hydinu Mäspoma
- soľ
- masť (bravčová alebo kačacia)
- 3 papriky
- 3 paradajky (čerstvé alebo v konzerve)
- 2 menšie bataty
- bylinky (kôpor, tymian, petržlenová vňať)
- celá škorica
- 5 šalotiek
- kryštálový cukor
- maslo
- olivový olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame