Kuracie stehná na hlávkovej kapuste s knedľou - Tajomstvo mojej kuchyne

Kuracie stehná na hlávkovej kapuste s knedľou

Maspoma

Nakrájanú cibuľku a slaninku opražíme, pridáme hlávkovú kapustu postrúhanú na tenké kúsky. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a vložíme do vymasteného pekáča na hrúbku asi 5 cm. Pokvapkáme kečupom a na vrch poukladáme kuracie stehná, ktoré predtým ochutíme grilovacím korením a soľou. Na kuracie stehná položíme ešte asi 0,5 cm plátok masla. Vrch pekáča zabalíme do alobalu a pečieme v rúre pri 200 stupňoch asi 1 hodinu do mäkka. Na záver pekáč odokryjeme, aby sa nám stehná zapiekli.

Na prípravu knedle mierne zohrejeme mlieko, pridáme cukor a droždie. Necháme trocha nakysnúť a ďalej  zmiešame s múkou, vajcami, troškou sýtenej vody a osolíme. Vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť. Z cesta tvarujeme 2 veľké buchty, ktoré varíme na pare.

Maspoma

Šéfkuchár: Jolana Bittóová | Recept z epizódy: 05. 06. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu