Ingrediencie
- na kuracie stehná:
- 1 hlávková kapusta (stredná veľkosť)
- 2 cibule
- 5 – 6 kuracích stehien
- 2 -3 plátky slaninky
- drvená rasca, mleté čierne korenie a soľ (podľa chuti)
- 2-3 PL jemného kečupu
- 2 PL bravčovej masti
- grilovacie korenie (podľa chuti)
- 2 PL masla
- na knedľu:
- 300 ml mlieka
- 1 PL kryštálového cukru
- necelá kocka droždia
- 500 g polohrubej múky
- 2 až 3 vajcia
- sýtená voda (podľa potreby)
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kuracie stehná na hlávkovej kapuste s knedľou
Nakrájanú cibuľku a slaninku opražíme, pridáme hlávkovú kapustu postrúhanú na tenké kúsky. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu a vložíme do vymasteného pekáča na hrúbku asi 5 cm. Pokvapkáme kečupom a na vrch poukladáme kuracie stehná, ktoré predtým ochutíme grilovacím korením a soľou. Na kuracie stehná položíme ešte asi 0,5 cm plátok masla. Vrch pekáča zabalíme do alobalu a pečieme v rúre pri 200 stupňoch asi 1 hodinu do mäkka. Na záver pekáč odokryjeme, aby sa nám stehná zapiekli.
Na prípravu knedle mierne zohrejeme mlieko, pridáme cukor a droždie. Necháme trocha nakysnúť a ďalej zmiešame s múkou, vajcami, troškou sýtenej vody a osolíme. Vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť. Z cesta tvarujeme 2 veľké buchty, ktoré varíme na pare.
Šéfkuchár: Jolana Bittóová | Recept z epizódy: 05. 06. 2016
Ingrediencie
- na kuracie stehná:
- 1 hlávková kapusta (stredná veľkosť)
- 2 cibule
- 5 – 6 kuracích stehien
- 2 -3 plátky slaninky
- drvená rasca, mleté čierne korenie a soľ (podľa chuti)
- 2-3 PL jemného kečupu
- 2 PL bravčovej masti
- grilovacie korenie (podľa chuti)
- 2 PL masla
- na knedľu:
- 300 ml mlieka
- 1 PL kryštálového cukru
- necelá kocka droždia
- 500 g polohrubej múky
- 2 až 3 vajcia
- sýtená voda (podľa potreby)
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame