Ingrediencie
- 1 väčší zeler,
- olivový olej,
- soľ,
- korenie na americké zemiaky,
- 4 ks kuracích pŕs,
- 4 plátky šunky,
- 4 plátky syra,
- 1 tvarohový syr,
- pažítka alebo iné bylinky,
- sušené paradajky,
- 2 PL kyslej smotany,
- alobal,
- smotana na varenie,
- maslo,
- 1 ČL hladkej múky,
- 1 limetka alebo limetková šťava,
- worcester,
- 1 ČL plnotučnej horčice
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kuracie rolky so zelerovými hranolkami a horčicovou omáčkou
Zeler očistíme a nakrájame na hranolky. Dáme do pekáča na papier na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme zmesou korenia na americké zemiaky a pečieme pri 200 stupňoch asi 45 min.
Kuracie prsia nakrájame na plátky. Tvarohový syr zmiešame so smotanou a pridáme nasekanú pažítku. Plátky mäsa potrieme syrovou zmesou, položíme plátok šunky, plátok syra a sušenú paradajku. Mäso zvinieme a zabalíme do alobalu potretého olejom. Dáme do pekáča, podlejeme vodou a pečieme v rúre cca 45 min.
Na masle opražíme múku, zalejeme sladkou smotanou a redukujeme. Dochutíme horčicou, limetkovou šťavou a worcestrovou omáčkou. Podávame kuracie rolky so zelerovými hranolkami a horčicovou omáčkou.
Šéfkuchár: Júlia Rašlová | Recept z epizódy: 28. 04. 2013
Ingrediencie
- 1 väčší zeler,
- olivový olej,
- soľ,
- korenie na americké zemiaky,
- 4 ks kuracích pŕs,
- 4 plátky šunky,
- 4 plátky syra,
- 1 tvarohový syr,
- pažítka alebo iné bylinky,
- sušené paradajky,
- 2 PL kyslej smotany,
- alobal,
- smotana na varenie,
- maslo,
- 1 ČL hladkej múky,
- 1 limetka alebo limetková šťava,
- worcester,
- 1 ČL plnotučnej horčice
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame