Ingrediencie
- 500 g kuracích pŕs,
- 2 cibule,
- 2 PL medu,
- slepačí vývar,
- čerstvá kôprová vňať,
- 250 ml smotany na varenie,
- 100 ml oleja,
- soľ,
- čierne korenie,
- 3 uvarené červené repy,
- 3 uvarené zemiaky
- avokádový šalát:
- 1 avokádo,
- 2-3 kyslé uhorky,
- kôpor,
- 1 celé vajce,
- soľ,
- olej,
- citrónová šťava,
- opečená bageta
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kuracie prsia v medovo kôprovej omáčke
Uvarenú repu a zemiaky nakrájame na kolieska . Na dno pekáča dáme trošku oleja, poukladáme repu a zemiaky, pokvapkáme olejom, osolíme a pečieme v rúre cca 15-20 min.
Na panvicu dáme olej a orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme 2 PL medu, sladkú smotanu, kôpor a omáčku zredukujeme. Kuracie prsia osolíme, okoreníme a z oboch strán opečieme na panvici. Hotové zalejeme omáčkou a podávame s upečenými zemiakmi a cviklou.
Avokádový šalát: Do celého vajíčka vmiešame citrónovú šťavu, pomaly pridávame olej a šľaháme, pokiaľ nám nevznikne hustá majonéza. Osolíme. Avokádo nakrájame, pridáme nakrájané kyslé uhorky, kôpor a zmiešame s majonézou. Podávame na opečenej bagete.
Šéfkuchár: Michal Slanička | Recept z epizódy: 01. 03. 2015
Ingrediencie
- 500 g kuracích pŕs,
- 2 cibule,
- 2 PL medu,
- slepačí vývar,
- čerstvá kôprová vňať,
- 250 ml smotany na varenie,
- 100 ml oleja,
- soľ,
- čierne korenie,
- 3 uvarené červené repy,
- 3 uvarené zemiaky
- avokádový šalát:
- 1 avokádo,
- 2-3 kyslé uhorky,
- kôpor,
- 1 celé vajce,
- soľ,
- olej,
- citrónová šťava,
- opečená bageta
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame