Ingrediencie
- 3-4 kuracie prsia,
- 200 g ryže,
- 2 uvarené cvikly,
- 500 ml vývaru,
- 1 cibuľa,
- 300 g masla,
- soľ, korenie,
- bylinky,
- 100 g syru Avin
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kuracie prsia s cviklovým rizotom
Mäso osolíme, okoreníme a dáme do vrecúška, do ktorého pridáme aj bylinky a cca 100 g masla. Vrecká uzavrieme, vysajeme vzduch a varíme vo vode, zohriatej na 58 až 62 stupňov 20-25 minút prikryté.
Do hrnca dáme maslo, na ňom orestujeme cibuľku, pridáme ryžu, nakrájanú cviklu a za stáleho miešania dolievame vývar podľa potreby, pokiaľ ryža nebude uvarená „al dente“. Pred dokončením ešte zjemníme 2-3 PL masla. Hotové rizoto posypeme nastrúhaným Avinom.
Hotové mäso pred podávaním zľahka opečieme na masle a podávame s cviklovým rizotom.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 19. 01. 2014
Ingrediencie
- 3-4 kuracie prsia,
- 200 g ryže,
- 2 uvarené cvikly,
- 500 ml vývaru,
- 1 cibuľa,
- 300 g masla,
- soľ, korenie,
- bylinky,
- 100 g syru Avin
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame