Ingrediencie
- Richard Čanaky
- 2-3 kuracie prsia
- 2 vajcia
- nasekané oriešky
- zelený listový šalát
- cherry paradajky
- uhorka
- zaváraná cvikla
- soľ
- čierne korenie
- mletá červená paprika
- zmes korenia na šaláty
- 150 ml jogurtu
- 2 strúčiky cesnaku
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kuracie lodičky
Tekvicu Hokkaido umyjeme, rozštvrtíme a vyberieme semienka (nešúpeme). Kuracie prsia rozkrojíme na tenšie plátky a vykrojíme z nich trojuholníky. Ochutíme soľou, korením a mletou červenou paprikou. Celé vajíčka rozšľaháme v miske, plátky mäsa posolíme, obalíme vo vajíčku a v nasekaných orieškoch. Spolu so štvrtinami tekvice poukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia približne 30 minút.
Keď sú tekvica a kuracie mäsko upečené, špajdľou napichneme mäsové trojuholníky tak, aby nám pripomínali plachtu a sťažeň. Špajdle s mäskom zapichneme do štvrtiny tekvice a vytvoríme tak loďky.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Na šalát zmiešame nakrájané uhorky, cherry paradajky, zaváranú cviklu a listový šalát. Dochutíme soľou, čiernym korením a šalátovým korením. Dressing pripravíme z jogurtu a cesnaku.
Na tanier servírujeme loďku spolu so šalátom a dressingom.
Šéfkuchár: Richard Čanaky | Recept z epizódy: 01. 12. 2018
Ingrediencie
- Richard Čanaky
- 2-3 kuracie prsia
- 2 vajcia
- nasekané oriešky
- zelený listový šalát
- cherry paradajky
- uhorka
- zaváraná cvikla
- soľ
- čierne korenie
- mletá červená paprika
- zmes korenia na šaláty
- 150 ml jogurtu
- 2 strúčiky cesnaku
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame