Ingrediencie
- 400 g kuracích pŕs
- 50 ml smotany 33 %
- 1 žĺtok,
- šalvia,
- 150 g čerstvého špenátu,
- petržlenová vňať,
- 50 g masla,
- 2 mladé cibuľky,
- 50 g strúhanky,
- 20 ml karpatského brandy,
- soľ, mleté čierne korenie,
- panco strúhanka, sezamové semiačka
- na rebarborovo- cviklové lôžko:
- 1-2 cvikly,
- 200 g rebarbory,
- 2 jarné cibuľky,
- 50 ml olivového oleja,
- 10-20 ml červeného vína,
- 50 g medu,
- dijónska horčica,
- soľ , farebné korenie,
- rukola
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kuracia rolka so šalviovou plnkou na rebarborovo – cviklovom lôžku
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, rozklepeme, osolíme a okoreníme. Pripravíme si šalviovú plnku – nadrobno pokrájanú cibuľku speníme na masle, premiešame so strúhankou a bylinkami ( šalvia, petržlenová vňať ) a nakoniec pridáme vajce. Plnku osolíme okoreníme. Z odrezkov kuracích pŕs si pripravíme kuraciu fáš – odrezky z kuracích pŕs rozmixujeme, pridáme smotanu, vaječný žĺtok, soľ, korenie. Naklepané kuracie prsia potrieme fášou , prikryjeme listami čerstvého špenátu a navrstvíme šalviovú plnku. Kuracie prsia zvinieme do rolky a spevníme potravinárskou fóliou. Varíme vo vriacej vode cca 15 minút . Po uvarení necháme vychladnúť, pred servírovaním opečieme na rozpálenom masle a obaľujeme v panco strúhanke a sezamových semienkach.
Cviklu nakrájame na tenké plátky, rebarboru na hrubšie a jarnú cibuľku na tenké kolieska. Všetky suroviny podusíme na troche olivového oleja max. 5 minút ( môžeme trochu podliať červeným vínom) a na záver pridáme med, premiešame, necháme vychladnúť. Na tanier si pripravíme podstielku z rukoly a premiešame so zálievkou ( dijónska horčica, med , olivový olej, farebné korenie). Na podstielku navrstvíme zmes z cvikly, rebarbory a jarnej cibuľky .
Šéfkuchár: Šimon Blanárik | Recept z epizódy: 29. 06. 2014
Ingrediencie
- 400 g kuracích pŕs
- 50 ml smotany 33 %
- 1 žĺtok,
- šalvia,
- 150 g čerstvého špenátu,
- petržlenová vňať,
- 50 g masla,
- 2 mladé cibuľky,
- 50 g strúhanky,
- 20 ml karpatského brandy,
- soľ, mleté čierne korenie,
- panco strúhanka, sezamové semiačka
- na rebarborovo- cviklové lôžko:
- 1-2 cvikly,
- 200 g rebarbory,
- 2 jarné cibuľky,
- 50 ml olivového oleja,
- 10-20 ml červeného vína,
- 50 g medu,
- dijónska horčica,
- soľ , farebné korenie,
- rukola
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame