Kuracia rolka so šalviovou plnkou na rebarborovo – cviklovom lôžku - Tajomstvo mojej kuchyne

Kuracia rolka so šalviovou plnkou na rebarborovo – cviklovom lôžku

Maspoma

Kuracie prsia umyjeme, osušíme, rozklepeme, osolíme a okoreníme. Pripravíme si šalviovú plnku – nadrobno pokrájanú cibuľku speníme na masle, premiešame so strúhankou a bylinkami ( šalvia, petržlenová vňať ) a nakoniec pridáme vajce. Plnku osolíme okoreníme. Z odrezkov kuracích pŕs si pripravíme kuraciu fáš – odrezky z kuracích pŕs rozmixujeme, pridáme smotanu, vaječný žĺtok, soľ, korenie. Naklepané kuracie prsia potrieme fášou , prikryjeme listami čerstvého špenátu a navrstvíme šalviovú plnku. Kuracie prsia zvinieme do rolky a spevníme potravinárskou fóliou. Varíme vo vriacej vode cca 15 minút . Po uvarení necháme vychladnúť, pred servírovaním opečieme na rozpálenom masle a obaľujeme v panco strúhanke a sezamových semienkach.

Cviklu nakrájame na tenké plátky, rebarboru na hrubšie a jarnú cibuľku na tenké kolieska. Všetky suroviny podusíme na troche olivového oleja max. 5 minút ( môžeme trochu podliať červeným vínom) a na záver pridáme med, premiešame, necháme vychladnúť. Na tanier si pripravíme podstielku z rukoly a premiešame so zálievkou ( dijónska horčica, med , olivový olej, farebné korenie). Na podstielku navrstvíme zmes z cvikly, rebarbory a jarnej cibuľky .

Maspoma

Šéfkuchár: Šimon Blanárik | Recept z epizódy: 29. 06. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu