Ingrediencie
- na roládu:
- 1 kurča
- 3-4 vajcia
- 6 plátkov Francúzskej šunky
- 3-4 plátky Schwarzwaldskej slaninky
- 5-6 plátkov salámy
- 3-4 plátky eidamu
- 2 nakladané kapie
- 2-3 kyslé uhorky
- soľ
- korenie
- maslo
- na zemiaky:
- 1 kg zemiakov
- 2-3 šľahačkové smotany
- maslo
- 2-3 vetvičky rozmarínu
- soľ
- korenie
- červená cibuľa
- parmezán
- 3-4 bobkové listy
- muškátový orech
- olivový olej
- na šalát:
- šalát mix alebo rukola
- žĺtok
- horčica
- med
- olivový olej
- limetka
- soľ
- korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kuracia roláda s gratinovanými zemiakmi
Postup: Kurča vykostíme, osolíme a okoreníme. Z vajec na masle urobíme praženicu, ktorou potrieme kurča. Ďalej vrstvíme plátky šunky, slaninky, syra a salámy. Na záver dáme kapiu a na polovice prekrojenú kyslú uhorku. Všetko zrolujeme, vložíme do zapekacej misy, potrieme vodou, na vrch položíme trochu masla a posolíme. Pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia približne 50-60 minút.
Zemiaky nastrúhame na tenké kolieska, osolíme a okoreníme. Cibuľu (nakrájanú tiež na kolieska) pridáme spolu s bobkovým listom k zemiakom, pokvapkáme olivovým olejom a dobre premiešame. Do pekáčika, ktorý sme si predtým vytreli maslom, vsypeme zemiaky, zalejeme ich smotanou, dochutíme muškátovým orechom a soľou. Na záver posypeme parmezánom. Pečieme prikryté alobalom pri teplote 180-200 stupňov Celzia približne 25-30 minút. Ozdobíme rozmarínom.
Na šalátový dressing zmiešame žĺtok, olivový olej, horčicu, med, čierne korenie, soľ a šťavu z limetky. Dressingom zalejeme šalát a dobre premiešame.
Šéfkuchár: Ľubica Čekovská | Recept z epizódy: 12. 12. 2016
Ingrediencie
- na roládu:
- 1 kurča
- 3-4 vajcia
- 6 plátkov Francúzskej šunky
- 3-4 plátky Schwarzwaldskej slaninky
- 5-6 plátkov salámy
- 3-4 plátky eidamu
- 2 nakladané kapie
- 2-3 kyslé uhorky
- soľ
- korenie
- maslo
- na zemiaky:
- 1 kg zemiakov
- 2-3 šľahačkové smotany
- maslo
- 2-3 vetvičky rozmarínu
- soľ
- korenie
- červená cibuľa
- parmezán
- 3-4 bobkové listy
- muškátový orech
- olivový olej
- na šalát:
- šalát mix alebo rukola
- žĺtok
- horčica
- med
- olivový olej
- limetka
- soľ
- korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame