Ingrediencie
- 500 g kuracích pŕs,
- 1 KL čierneho mletého korenia,
- 1 KL soli,
- 100 g zeleru,
- ½ väčšej mrkvy,
- ½ väčšieho petržlenu,
- 3 strúčiky cesnaku,
- petržlenová vňať,
- 1 cibuľa,
- olej na vyprážanie,
- slaný tvarohový syr (alebo ovčí syr),
- na šalát:
- mladý špenát,
- rukola,
- cherry paradajky,
- citrón,
- olivový olej,
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kuracia pleskavica
Kuracie prsia narežeme, spolu so všetkou zeleninou zomelieme, osolíme, okoreníme a pridáme posekanú petržlenovú vňať. Formujeme dvojice malých placiek, ktoré plníme slaným tvarohovým syrom, spojíme a opekáme v rozpálenom oleji z obidvoch strán. Podávame s celozrnnou bagetou a so zeleninovým šalátom z mladého špenátu a rukoly, ktorý sme ochutili zmesou soli, citrónovej šťavy a olivového oleja. Dozdobíme cherry paradajkami.
Šéfkuchár: Senada Kerla | Recept z epizódy: 15. 04. 2012
Ingrediencie
- 500 g kuracích pŕs,
- 1 KL čierneho mletého korenia,
- 1 KL soli,
- 100 g zeleru,
- ½ väčšej mrkvy,
- ½ väčšieho petržlenu,
- 3 strúčiky cesnaku,
- petržlenová vňať,
- 1 cibuľa,
- olej na vyprážanie,
- slaný tvarohový syr (alebo ovčí syr),
- na šalát:
- mladý špenát,
- rukola,
- cherry paradajky,
- citrón,
- olivový olej,
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame