Kurací stredomorský guláš - Tajomstvo mojej kuchyne

Kurací stredomorský guláš

Maspoma

Kurča vykostíme. Z kostí a zvyškov zeleniny urobíme vývar. Mäso nakrájame kocky, oddelíme zvlášť stehná a prsia. Na oleji speníme jednu nakrájanú šalotku a 2-3 strúčiky cesnaku. Postupne pridávame zeleninu – najprv baklažán, ošúpanú papriku, mrkvu, cukinu, necháme krátko podusiť a nakoniec  pridáme paradajky. Varíme asi 10 minút a na dochutenie môžeme pridať feferónku. Podľa potreby podlievame vývarom. Na panvicu dáme olej a opečieme na nej vykostené a nakrájané stehná. Tie potom pridáme k zelenine. Potom opečieme prsia a odložíme. Vo výpeku opečieme druhú nakrájanú šalotku a 2 strúčiky cesnaku dochutíme mletou paprikou a pridáme rajčinový pretlak. Pridáme do hrnca s gulášom a povaríme. Nakoniec pridáme opečené kuracie prsia a povaríme už len asi 5 minút. Kurací guláš podávame s opečenou bagetou.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 13. 09. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu