Ingrediencie
- 1 kurča
- 4 paradajky
- 3 farebné papriky
- 1 baklažán
- 1 cukina
- 2 mrkvy
- 2 šalotky
- 5-6 strúčikov cesnaku
- 1 feferónka
- 4 PL oleja
- 4-5 PL paradajkového pretlaku
- soľ
- korenie
- mletá červená paprika
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kurací stredomorský guláš
Kurča vykostíme. Z kostí a zvyškov zeleniny urobíme vývar. Mäso nakrájame kocky, oddelíme zvlášť stehná a prsia. Na oleji speníme jednu nakrájanú šalotku a 2-3 strúčiky cesnaku. Postupne pridávame zeleninu – najprv baklažán, ošúpanú papriku, mrkvu, cukinu, necháme krátko podusiť a nakoniec pridáme paradajky. Varíme asi 10 minút a na dochutenie môžeme pridať feferónku. Podľa potreby podlievame vývarom. Na panvicu dáme olej a opečieme na nej vykostené a nakrájané stehná. Tie potom pridáme k zelenine. Potom opečieme prsia a odložíme. Vo výpeku opečieme druhú nakrájanú šalotku a 2 strúčiky cesnaku dochutíme mletou paprikou a pridáme rajčinový pretlak. Pridáme do hrnca s gulášom a povaríme. Nakoniec pridáme opečené kuracie prsia a povaríme už len asi 5 minút. Kurací guláš podávame s opečenou bagetou.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 13. 09. 2015
Ingrediencie
- 1 kurča
- 4 paradajky
- 3 farebné papriky
- 1 baklažán
- 1 cukina
- 2 mrkvy
- 2 šalotky
- 5-6 strúčikov cesnaku
- 1 feferónka
- 4 PL oleja
- 4-5 PL paradajkového pretlaku
- soľ
- korenie
- mletá červená paprika
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame