Kurací slaný koláč - Tajomstvo mojej kuchyne

Kurací slaný koláč

Maspoma

Kuracie mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké rezne. Najemno naklepeme a osolíme z oboch strán. Prvú časť mäsa poukladáme na dno formy vystlanej papierom na pečenie. Na mäso ďalej vrstvime plátky slaninky, kolieska klobásky, nastrúhaný syr a rozbijeme tri vajcia. Ochutíme čiernym korením, posypeme nasekanou pažítkou a špenátom. Vrstvy opakujeme až je forma plná. Posledná vrstva je mäso, príp. slaninka. Všetko zalejeme rozšľahanými vajíčkami a posypeme zvyškom syra. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia asi 30 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a dopekáme asi ešte 15 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila | Recept z epizódy: 13. 04. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu