Ingrediencie
- 2 vykostené kuracie stehná
- 2 kuracie prsia
- 1 klobáska
- 100 g tvrdého syra
- asi 10 plátkov slaninky
- 5 vajec
- 2-3 PL mrazeného špenátu
- pažítka
- soľ
- čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kurací slaný koláč
Kuracie mäso umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké rezne. Najemno naklepeme a osolíme z oboch strán. Prvú časť mäsa poukladáme na dno formy vystlanej papierom na pečenie. Na mäso ďalej vrstvime plátky slaninky, kolieska klobásky, nastrúhaný syr a rozbijeme tri vajcia. Ochutíme čiernym korením, posypeme nasekanou pažítkou a špenátom. Vrstvy opakujeme až je forma plná. Posledná vrstva je mäso, príp. slaninka. Všetko zalejeme rozšľahanými vajíčkami a posypeme zvyškom syra. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia asi 30 minút, potom teplotu znížime na 180 stupňov a dopekáme asi ešte 15 minút.
Šéfkuchár: Kamila | Recept z epizódy: 13. 04. 2019
Ingrediencie
- 2 vykostené kuracie stehná
- 2 kuracie prsia
- 1 klobáska
- 100 g tvrdého syra
- asi 10 plátkov slaninky
- 5 vajec
- 2-3 PL mrazeného špenátu
- pažítka
- soľ
- čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame