Ingrediencie
- 4 PL extra panenského olivového oleja,
- 150 g kuracích pŕs,
- 1 strúčik cesnaku,
- 60 g sušených paradajok,
- 1 malý šalát červenej čakanky,
- 250 g vetvičiek zelenej špargle,
- 1 KL balzamikového octu z granátového jablka,
- soľ, mleté čierne korenie,
- korenie na gyros
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kurací šalát so špargľou v lístkovom košíčku
Kuracie mäso osolíme, okoreníme korením gyros, pokvapkáme olivovým olejom a krátko marinujeme. Natenko rozvaľkané lístkové cesto pokrájame na pásiky, vo formičke vytvarujeme košíček, potrieme rozšľahaným, osoleným vajcom a pečieme pri teplote 200°C.
Vo veľkej nelepivej panvici zohrejeme 2 lyžice oleja na strednej teplote. Pridáme kuracie mäso a restujeme 5 až 7 minút, pokým mäso nie je mäkké. Vmiešame paradajky.
Medzitým natrháme listy šalátu do veľkej misy. Mäso vyberieme z panvice a pridáme ho do misy so šalátom a s nakrájanou špargľou , ktorú sme krátko povarili vo vode. Nakoniec ochutíme balzamikovým octom z granátového jablka. Šalát podávame v košíčku z lístkového cesta.
Šéfkuchár: Ingrid Grosmanová | Recept z epizódy: 11. 05. 2014
Ingrediencie
- 4 PL extra panenského olivového oleja,
- 150 g kuracích pŕs,
- 1 strúčik cesnaku,
- 60 g sušených paradajok,
- 1 malý šalát červenej čakanky,
- 250 g vetvičiek zelenej špargle,
- 1 KL balzamikového octu z granátového jablka,
- soľ, mleté čierne korenie,
- korenie na gyros
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame