Kurací šalát so špargľou v lístkovom košíčku - Tajomstvo mojej kuchyne

Kurací šalát so špargľou v lístkovom košíčku

Maspoma

Kuracie mäso osolíme, okoreníme korením gyros, pokvapkáme olivovým olejom a krátko marinujeme. Natenko rozvaľkané lístkové cesto pokrájame na pásiky, vo formičke vytvarujeme košíček, potrieme rozšľahaným, osoleným vajcom a pečieme pri teplote 200°C.

Vo veľkej nelepivej panvici zohrejeme 2 lyžice oleja na strednej teplote. Pridáme kuracie mäso a restujeme 5 až 7 minút, pokým mäso nie je mäkké. Vmiešame paradajky.

Medzitým natrháme listy šalátu do veľkej misy. Mäso vyberieme z panvice a pridáme ho do misy so šalátom a s nakrájanou špargľou , ktorú sme krátko povarili vo vode. Nakoniec ochutíme balzamikovým octom z granátového jablka. Šalát podávame v košíčku z lístkového cesta.

Maspoma

Šéfkuchár: Ingrid Grosmanová | Recept z epizódy: 11. 05. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu