Ingrediencie
- na Papprikáš:
- 4 kuracie stehná
- 1 kyslá smotana
- 1 sladká smotana
- 2 PL bravčovej masti
- 1 cibuľa
- 1 zemiak na zahustenie
- mletá červená paprika
- údená mletá paprika
- rasca celá
- majoránka
- čierne korenie
- soľ
- na halušky:
- 500 g polohrubej múky
- 2 vajcia
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kurací Papprikáš s haluškami
Na masti opražíme cibuľu spolu s rascou do sklovita, pridáme mäso, soľ, korenie, obe papriky a podusíme domäkka. Potom mäso vyberieme a do výpeku pridáme zmiešanú sladkú a kyslú smotanu, dochutíme majoránkou, zahustíme strúhaným zemiakom a ešte krátko povaríme.
Zo surovín na halušky vypracujeme hladké cesto. Tvarujeme halušky, ktoré hádžeme do horúcej vody, keď vyplávajú na povrch, sú hotové. Následne halušky ešte opečieme na masti a podávame ako prílohu k paprikášu.
Šéfkuchár: Robo Papp | Recept z epizódy: 07. 02. 2021
Ingrediencie
- na Papprikáš:
- 4 kuracie stehná
- 1 kyslá smotana
- 1 sladká smotana
- 2 PL bravčovej masti
- 1 cibuľa
- 1 zemiak na zahustenie
- mletá červená paprika
- údená mletá paprika
- rasca celá
- majoránka
- čierne korenie
- soľ
- na halušky:
- 500 g polohrubej múky
- 2 vajcia
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame