Kura zvláštnej chuti - Tajomstvo mojej kuchyne

Kura zvláštnej chuti

Maspoma

Rezance zalejeme studenou vodou a necháme postáť 2 hodiny. Zohrejeme trošku oleja a upražíme na ňom 2 vajcia, k tomu pridáme osušené rezance, mrkvu, bambusové výhonky a čierne huby. Dochutíme sójovou omáčkou a glutamanom sodným. Kuracie mäso nakrájame na rezance, okoreníme sečuánskym korením, pridáme 1 bielok a trošku škrobu. V druhej miske zmiešame vajce so škrobom a vypracujeme cestíčko, v ktorom obalíme namarinované kuracie rezance. Na panvici rozpálime olej a po jednom vkladáme mäso, ktoré v oleji osmažíme. Hotové vyberieme. Olej zlejeme, na panvici orestujeme nakrájaný cesnak s chilli pastou, pridáme kapustu, mrkvu a bambusové výhonky a podlejeme asi 4 PL vody. Dochutíme glutamanom, cukrom, ryžovým octom, ryžovým vínom a sójovou omáčkou. Zmiešame 150 ml vody s 2-3 PL škrobu a touto zmesou zahustíme zeleninovú zmes. Nakoniec primiešame osmažené mäso a posypeme pórom a hráškom.

Maspoma

Šéfkuchár: Liu Wei Jun | Recept z epizódy: 22. 01. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu