Ingrediencie
- 100 g masla
- 100 g hydinového tuku
- 150 g údenej slaniny
- 2 šalotky
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 kohútie stehná
- 4 mrkvy
- 1 petržlen
- 1/2 póru
- 100 ml koňaku
- 500 ml hydinového vývaru
- 400 ml červeného vína
- 3 PL paradajkového pretlaku
- 100 g sušených hríbov
- 2-3 PL hladkej múky
- tymian
- bobkový list
- rozmarín
- čierne korenie mleté
- nové korenie celé
- soľ
- na šúľance:
- 500 g upečených a pretlačených zemiakov
- 170 g polohrubej múky
- 3 žĺtky
- 50 g masla
- soľ
- +
- panko strúhanka
- maslo
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kohút na víne
Na masle a tuku opečieme nakrájaný cesnak, šalotku a slaninku. Pridáme očistené, prekrojené kohútie stehná, opražíme, osolíme a vyberieme ich na tanier. Do výpeku dáme asi polovicu na kolieska nakrájanej koreňovej zeleniny, podlejeme koňakom, červeným vínom, vývarom a pridáme sušené hríby, ktoré sme predtým namočili do vody. Pretlak orestujeme na masle a tiež pridáme do hrnca. Necháme prevrieť, vložíme späť kohútie stehná, dochutíme tymianom, rozmarínom, bobkovým listom, čiernym korením a novým korením. Vložíme do rúry vyhriatej na 155 stupňov Celzia asi na 45 minút. Hotové kohútie stehná vyberieme z omáčky, znova opečieme na tuku, aby bola koža chrumkavá a zapečieme v rúre. Zvyšok nakrájanej koreňovej zeleniny opražíme na masti a tiež dáme zapiecť na chvíľku do rúry. Omáčku zahustíme múkou rozmiešanou s vodou a nakoniec opečenú zeleninu vložíme do omáčky.
Pretlačené zemiaky zmiešame s múkou, žĺtkami, maslom, trocha posolíme a vypracujeme cesto, z neho tvarujeme šúľance, ktoré môžeme uvariť v horúcej vode alebo opiecť na masle na panvici. Hotové posypeme opraženou panko strúhankou.
Stehná podávame preliate omáčkou a ako prílohu šúľance.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 12. 12. 2021
Ingrediencie
- 100 g masla
- 100 g hydinového tuku
- 150 g údenej slaniny
- 2 šalotky
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 kohútie stehná
- 4 mrkvy
- 1 petržlen
- 1/2 póru
- 100 ml koňaku
- 500 ml hydinového vývaru
- 400 ml červeného vína
- 3 PL paradajkového pretlaku
- 100 g sušených hríbov
- 2-3 PL hladkej múky
- tymian
- bobkový list
- rozmarín
- čierne korenie mleté
- nové korenie celé
- soľ
- na šúľance:
- 500 g upečených a pretlačených zemiakov
- 170 g polohrubej múky
- 3 žĺtky
- 50 g masla
- soľ
- +
- panko strúhanka
- maslo
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame