Ingrediencie
- 1 kohút,
- 200 g slaniny,
- 6 šalotiek,
- 4 strúčiky cesnaku,
- 1 PL hladkej múky,
- 1 PL masla,
- 80 ml koňaku,
- 250 g šampiňónov,
- 500 ml červeného vína,
- mrkva,
- petržlen,
- zeler,
- 3 PL oleja,
- soľ,
- čerstvý tymián,
- rozmarín,
- petržlen,
- bobkový list,
- nové korenie,
- klinčeky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kohút na víne
Kohúta nakrájame, nasolíme a okoreníme. Z kostí kohúta a zvyškov zeleniny uvaríme silný vývar. Na oleji orestujeme slaninku, pridáme k nej nakrájanú koreňovú zeleniny, šampiňóny, cibuľu nakrájanú na štvrtky a cesnak. Zeleninu opečieme a vyberieme von. K výpeku pridáme mäso, polejeme koňakom a flambujeme. K mäsu pridáme bylinky s koreninami a striedavo podlievame vínom a vývarom. Varíme asi 30 min. Potom pridáme zeleninu a dovaríme ešte asi 15 minút. Mäso vyberieme. Zmiešame maslo s múkou a zahustíme šťavu. Potom opäť vložíme mäso a ešte krátko povaríme. Podávame s chlebom.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 17. 03. 2013
Ingrediencie
- 1 kohút,
- 200 g slaniny,
- 6 šalotiek,
- 4 strúčiky cesnaku,
- 1 PL hladkej múky,
- 1 PL masla,
- 80 ml koňaku,
- 250 g šampiňónov,
- 500 ml červeného vína,
- mrkva,
- petržlen,
- zeler,
- 3 PL oleja,
- soľ,
- čerstvý tymián,
- rozmarín,
- petržlen,
- bobkový list,
- nové korenie,
- klinčeky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame