Kapustový list plnený kuracím mäsom - Tajomstvo mojej kuchyne

Kapustový list plnený kuracím mäsom

Maspoma

Pripravíme kurací vývar, na ktorý použijeme žochársku zmes (kuraciu) a koreňovú zeleninu. Hlávku kapusty vložíme do hrnca s vodou a uvaríme.  Šunku aj kuracie prsia nakrájame na kocky a pomelieme v mlynčeku. Do väčšej misy dáme rožky nakrájané na kocky a zalejeme ich smotanou. Ďalej pridáme nakrájané šampiňóny, vajcia  a  opečenú slaninku s cibuľkou a cesnakom. Na záver zmes dochutíme soľou, korením, čilli, údenou červenou paprikou, nasekanou petržlenovou vňatkou, tymianom a premiešame. Do hmoty pridáme pomleté mäso a znova dobre premiešame.

Uvarenú kapustu rozdelíme na listy a vyrežeme z nich hlúbiky. Takto pripravené listy plníme zmesou a zrolujeme. Závitky vložíme do maslom vymasteného pekáča a polejeme vývarom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 30-45 minút. Zo zvyškov môžeme urobiť nákyp.

Na omáčku na troche masla opečieme slaninku, pridáme cibuľu, šampiňóny, biele víno, ajvar, paradajkový pretlak, nakrájané paradajky, soľ, zalejeme vývarom a podusíme. Na záver dochutíme creme fraiche.

Upečené kuracie závitky prelejeme omáčkou a necháme ešte 10 minút zapiecť.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 10. 03. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu