Ingrediencie
- 1 malá kapusta
- rožky
- 3 kuracích pŕs
- 150 g kuracej šunky
- 100 g šampiňónov
- 2 cibule
- 2 paradajky
- 100 g slaninky
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 vajcia
- 100 g masla
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 1 PL ajvaru
- 50 ml bieleho vína
- 250 ml kuracieho vývaru (žochárska zmes, koreňová zelenina)
- 100 g creme fraiche
- 100 ml smotany
- červená paprika údená
- soľ
- čierne korenie
- čilli
- petržlenová vňať
- tymian
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kapustový list plnený kuracím mäsom
Pripravíme kurací vývar, na ktorý použijeme žochársku zmes (kuraciu) a koreňovú zeleninu. Hlávku kapusty vložíme do hrnca s vodou a uvaríme. Šunku aj kuracie prsia nakrájame na kocky a pomelieme v mlynčeku. Do väčšej misy dáme rožky nakrájané na kocky a zalejeme ich smotanou. Ďalej pridáme nakrájané šampiňóny, vajcia a opečenú slaninku s cibuľkou a cesnakom. Na záver zmes dochutíme soľou, korením, čilli, údenou červenou paprikou, nasekanou petržlenovou vňatkou, tymianom a premiešame. Do hmoty pridáme pomleté mäso a znova dobre premiešame.
Uvarenú kapustu rozdelíme na listy a vyrežeme z nich hlúbiky. Takto pripravené listy plníme zmesou a zrolujeme. Závitky vložíme do maslom vymasteného pekáča a polejeme vývarom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 30-45 minút. Zo zvyškov môžeme urobiť nákyp.
Na omáčku na troche masla opečieme slaninku, pridáme cibuľu, šampiňóny, biele víno, ajvar, paradajkový pretlak, nakrájané paradajky, soľ, zalejeme vývarom a podusíme. Na záver dochutíme creme fraiche.
Upečené kuracie závitky prelejeme omáčkou a necháme ešte 10 minút zapiecť.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 10. 03. 2019
Ingrediencie
- 1 malá kapusta
- rožky
- 3 kuracích pŕs
- 150 g kuracej šunky
- 100 g šampiňónov
- 2 cibule
- 2 paradajky
- 100 g slaninky
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 vajcia
- 100 g masla
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 1 PL ajvaru
- 50 ml bieleho vína
- 250 ml kuracieho vývaru (žochárska zmes, koreňová zelenina)
- 100 g creme fraiche
- 100 ml smotany
- červená paprika údená
- soľ
- čierne korenie
- čilli
- petržlenová vňať
- tymian
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame