Ingrediencie
- 2 kačacie prsia
- olivový olej
- soľ
- 1 tekvica hokkaido
- 14 väčších sliviek
- 2 PL kryštálového cukru
- 60 g masla
- 1 citrón
- 50 ml rumu
- 1 ČL škorice
- 7 klinčekov
- ½ vanilkového struku
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kačacie prsia so slivkovou omáčkou a tekvicou hokkaido
Kačacie prsia opečieme na troške olivového oleja na panvici z oboch strán. Vyberieme a dopečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia (približne na 15-20 minút). Vyberieme, zabalíme do alobalu a až pred servírovaním osolíme.
Hokkaido nakrájame na mesiačiky, osolíme a dáme piecť do rúry spolu s kačacími prsami.
Na omáčku skaramelizujeme cukor, pridáme polovicu vanilkového struku, nakrájané slivky a podusíme približne 15 minút. Potom pridáme maslo, kôru z jedného citróna, troška rumu, škoricu a rozdrvené klinčeky. Všetko dobre podusíme.
Šéfkuchár: Ľubica Cintulová | Recept z epizódy: 16. 09. 2018
Ingrediencie
- 2 kačacie prsia
- olivový olej
- soľ
- 1 tekvica hokkaido
- 14 väčších sliviek
- 2 PL kryštálového cukru
- 60 g masla
- 1 citrón
- 50 ml rumu
- 1 ČL škorice
- 7 klinčekov
- ½ vanilkového struku
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame