Kačacie prsia Savoy - Tajomstvo mojej kuchyne

Kačacie prsia Savoy

Maspoma

Postup: Bataty očistíme a nakrájame na jemné plátky asi 2mm hrubé, v miske rozšľaháme smotanu s vajíčkami, dochutíme soľou, korením a trochou muškátového orieška. Plátky ukladáme do pekáča na papier na pečenie ako lasagne, zalejeme smotanou, dobre utlačíme a prikryjeme. Pečieme pri 190 stupňoch Celzia asi 35 minút domäkka, necháme stuhnúť. Kačacie prsia dobre nasolíme a restujeme na panvici, začneme na studenej, aby sa pomaly uvoľňoval tuk, prihodíme pomarančové maslo, ktoré si urobíme pridaním pomarančovej kôry do masla . Keď je koža pekne hnedá a chrumkavá, môžeme kačacie prsia dopiecť v rúre pri 180 stupňoch (asi 7 minút).
Medzitým pripravíme omáčku: zredukujeme portské víno s vývarom na polovicu, pridáme černicové pyré a varíme, kým nie je omáčka hustá , potom pridáme maslo a čerstvé černice. Husaciu pečeň len krátko orestujeme na suchej panvici , ochutíme soľou a korením, môžeme k nej servírovať napríklad domácu briošku, ktorí sa nej dobre hodí.

Maspoma

Šéfkuchár: Jozef Riska | Recept z epizódy: 05. 02. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu