Ingrediencie
- 800 g kačacích pŕs
- 100 g masla
- bataty
- 200 g černíc
- 200 ml vývaru
- 400 g husacej pečene
- 500 ml smotany na šľahanie
- černicové pyré
- portské víno
- 1 pomaranč
- soľ
- korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kačacie prsia Savoy
Postup: Bataty očistíme a nakrájame na jemné plátky asi 2mm hrubé, v miske rozšľaháme smotanu s vajíčkami, dochutíme soľou, korením a trochou muškátového orieška. Plátky ukladáme do pekáča na papier na pečenie ako lasagne, zalejeme smotanou, dobre utlačíme a prikryjeme. Pečieme pri 190 stupňoch Celzia asi 35 minút domäkka, necháme stuhnúť. Kačacie prsia dobre nasolíme a restujeme na panvici, začneme na studenej, aby sa pomaly uvoľňoval tuk, prihodíme pomarančové maslo, ktoré si urobíme pridaním pomarančovej kôry do masla . Keď je koža pekne hnedá a chrumkavá, môžeme kačacie prsia dopiecť v rúre pri 180 stupňoch (asi 7 minút).
Medzitým pripravíme omáčku: zredukujeme portské víno s vývarom na polovicu, pridáme černicové pyré a varíme, kým nie je omáčka hustá , potom pridáme maslo a čerstvé černice. Husaciu pečeň len krátko orestujeme na suchej panvici , ochutíme soľou a korením, môžeme k nej servírovať napríklad domácu briošku, ktorí sa nej dobre hodí.
Šéfkuchár: Jozef Riska | Recept z epizódy: 05. 02. 2017
Ingrediencie
- 800 g kačacích pŕs
- 100 g masla
- bataty
- 200 g černíc
- 200 ml vývaru
- 400 g husacej pečene
- 500 ml smotany na šľahanie
- černicové pyré
- portské víno
- 1 pomaranč
- soľ
- korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame