Ingrediencie
- 2 kačacie prsia s kožou,
- svetlé pivo,
- 300 ml demiglace,
- 50 g masla,
- 300 g polenty,
- 100 g hladkej múky,
- 400 ml mlieka,
- 50 g strúhaného parmezánu,
- 4 vajcia,
- 5 ks bielej špargle,
- 5 ks zelenej špargle,
- 20 listov medvedieho cesnaku,
- 20 g hnedého cukru,
- 2 žemle,
- čerstvé bylinky,
- biele korenie,
- čierne korenie,
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kačacie prsia s polentovým soufflé a špargľou
V hrnci skaramelizujeme cukor, zalejeme ho 100 ml svetlého piva, časťou demiglace a spolu s bylinkami prevaríme. V miske si vymiešame maslo so žĺtkami, pridáme nastrúhaný parmezán, polentu, najemno nakrájaný medvedí cesnak, mlieko, soľ, korenie a zamiešame. Vyšľaháme sneh z bielkov a jemne ho vmiešame do zmesi na polentové soufflé. Na kačacích prsiach narežeme kožu, posolíme a z jednej strany opražíme na panvici. Mäso poukladáme na plech a zalejeme výpekom, do ktorého sme pridali pivo a zvyšnú tmavú omáčku. Pečieme v rozohriatej rúre pri 100 °C asi 30 minút. Keramické misky na soufflé vytrieme maslom, pomúčime a nalejeme do nich pripravené cesto.
Jednotlivé porcie vložíme do vopred pripraveného hlbokého plechu s horúcou vodou a varíme 20 až 25 minúť pri 200 °C. Špargľu očistíme, prekrojíme a varíme v osolenej vode do polomäkka. Potom k nej pridáme nakrájané žemle a necháme chvíľu odstáť. Omáčku precedíme a dovaríme spolu s výpekom z kačacích pŕs. Na tanier uložíme niekoľko listov medvedieho cesnaku, jednu porciu polentového soufflé, nakrájané kačacie prsia a prelejeme omáčkou. Nakoniec na tanier uložíme kúsky špargle.
Šéfkuchár: Daniel Malík | Recept z epizódy: 09. 06. 2013
Ingrediencie
- 2 kačacie prsia s kožou,
- svetlé pivo,
- 300 ml demiglace,
- 50 g masla,
- 300 g polenty,
- 100 g hladkej múky,
- 400 ml mlieka,
- 50 g strúhaného parmezánu,
- 4 vajcia,
- 5 ks bielej špargle,
- 5 ks zelenej špargle,
- 20 listov medvedieho cesnaku,
- 20 g hnedého cukru,
- 2 žemle,
- čerstvé bylinky,
- biele korenie,
- čierne korenie,
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame