Kačacie prsia s kyslou kapustou a brusnicovou omáčkou - Tajomstvo mojej kuchyne

Kačacie prsia s kyslou kapustou a brusnicovou omáčkou

Maspoma

Do hrnca dáme masť s nakrájanou cibuľou a osmažíme. Pridáme cukor, kapustu, nakrájané jablko, hrozienka, zalejeme vínom, pridáme bobkový list, nové a čierne korenie a podusíme. Mäso očistíme, osolíme, posypeme rascou, urobíme doň otvor a naplníme ho udusenou kapustou. Naplnené mäso opečieme na panvici kožou dolu, potom uložíme na plech a pečieme cca 15-20 minút pri 180 stupňoch.

Uvarené zemiaky najemno nastrúhame, pridáme k nim vajcia, Solamyl, polohrubú múku a nastrúhaný surový zemiak. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom. Rožky opečieme na masle. Z cesta formujeme knedličky, do ich stredu dáme opečené rožky a varíme vo vriacej vode 10-12 min.

Cukor na panvici skaramelizujeme, pridáme brusnice, zalejeme červeným vínom a vývarom, necháme zredukovať, potom pridáme 2PL studeného masla a redukujeme ďalej – do zhustnutia.
Lístky ružičkového kelu restujeme na masle a podávame ako prílohu.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 02. 12. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu