Ingrediencie
- 2 kačacie prsia s kosťou,
- soľ,
- rasca,
- 500 g kyslej kapusty,
- 1 cibuľu,
- 1 PL hrozienok,
- 1 jablko,
- 1 PL masti,
- 3 PL cukru,
- 300 ml bieleho vína,
- bobkový list,
- 4 ks nového korenia,
- 6 ks čierneho celého korenia,
- na knedličky:
- 4 uvarené zemiaky,
- 1 surový zemiak,
- 2 rožky,
- 2 vajcia,
- 2 PL Solamylu,
- 3 PL polohrubej múky,
- maslo,
- soľ,
- muškátový orech,
- na omáčku a oblohu:
- 100 g brusníc,
- 1 PL cukru,
- 200 ml vývaru z kostí,
- 100 ml červeného vína,
- ružičkový kel,
- maslo
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kačacie prsia s kyslou kapustou a brusnicovou omáčkou
Do hrnca dáme masť s nakrájanou cibuľou a osmažíme. Pridáme cukor, kapustu, nakrájané jablko, hrozienka, zalejeme vínom, pridáme bobkový list, nové a čierne korenie a podusíme. Mäso očistíme, osolíme, posypeme rascou, urobíme doň otvor a naplníme ho udusenou kapustou. Naplnené mäso opečieme na panvici kožou dolu, potom uložíme na plech a pečieme cca 15-20 minút pri 180 stupňoch.
Uvarené zemiaky najemno nastrúhame, pridáme k nim vajcia, Solamyl, polohrubú múku a nastrúhaný surový zemiak. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom. Rožky opečieme na masle. Z cesta formujeme knedličky, do ich stredu dáme opečené rožky a varíme vo vriacej vode 10-12 min.
Cukor na panvici skaramelizujeme, pridáme brusnice, zalejeme červeným vínom a vývarom, necháme zredukovať, potom pridáme 2PL studeného masla a redukujeme ďalej – do zhustnutia.
Lístky ružičkového kelu restujeme na masle a podávame ako prílohu.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 02. 12. 2012
Ingrediencie
- 2 kačacie prsia s kosťou,
- soľ,
- rasca,
- 500 g kyslej kapusty,
- 1 cibuľu,
- 1 PL hrozienok,
- 1 jablko,
- 1 PL masti,
- 3 PL cukru,
- 300 ml bieleho vína,
- bobkový list,
- 4 ks nového korenia,
- 6 ks čierneho celého korenia,
- na knedličky:
- 4 uvarené zemiaky,
- 1 surový zemiak,
- 2 rožky,
- 2 vajcia,
- 2 PL Solamylu,
- 3 PL polohrubej múky,
- maslo,
- soľ,
- muškátový orech,
- na omáčku a oblohu:
- 100 g brusníc,
- 1 PL cukru,
- 200 ml vývaru z kostí,
- 100 ml červeného vína,
- ružičkový kel,
- maslo
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame