Ingrediencie
- Suroviny:
- 1 kačacie prsia
- 1 menší karfiol
- 1 menšia brokolica
- 1malá cukina
- 1 PL hladkej múky
- soľ
- čierne korenie
- maslo
- olivový olej
- pivo
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kačacie prsia s karfiolovo-brokolicovým pyré
Postup: Na kačacích prsiach narežeme kožu, potom ich osolíme, okoreníme a opečieme nasucho na panvici. Prikryjeme pokrievkou a pomaly dusíme. Kačacie prsia pustia tuk, ale v prípade potreby podlievame pivom. Z výpeku si môžeme pripraviť jednoduchú omáčku pridaním hladkej múky, trochy piva a zredukovaním. Do vriacej vody vložíme karfiol a neskôr brokolicu. Po uvarení ich rozmixujeme spolu s maslom a dochutíme soľou, prípadne korením. Cuketu nakrájame na plátky, opečieme nasucho na panvici, hotovú posolíme a pokvapkáme olivovým olejom. Podávame ako prílohu ku kačacím prsiam a pyré.
Šéfkuchár: Samuel Tomeček | Recept z epizódy: 21. 11. 2016
Ingrediencie
- Suroviny:
- 1 kačacie prsia
- 1 menší karfiol
- 1 menšia brokolica
- 1malá cukina
- 1 PL hladkej múky
- soľ
- čierne korenie
- maslo
- olivový olej
- pivo
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame