Ingrediencie
- na kačacie prsia:
- 4 ks kačacích pŕs
- 200 g sliviek
- 50 g lieskových orechov
- 100 g horkej čokolády min. 70%
- 200 ml hydinového demi glace
- soľ
- čierne mleté korenie
- tymián (citrónový)
- 1 PL perníkového korenia
- 1/2 PL kryštálového cukru
- malé mrkvičky (troch farieb)
- 1 PL masla
- na krokety:
- 4 väčšie jablká
- ¼ prášku do pečiva
- 100 ml smotany 33%
- polohrubá múka podľa potreby
- 50 g hladkolistej petržlenovej vňate
- 2 vajcia
- olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kačacie prsia s čokoládovou omáčkou so slivkami a jablkové krokety
Rozpálime panvičku, prudko opečieme kačacie prsia kožou narezanou smerom dolu do zlatej farby, otočíme, osolíme, okoreníme, pridáme tymian a opekáme ešte 2-3 minúty. Vyberieme na plech a dáme do rúry predhriatej na 100 stupňov Celzia približne na 10 minút. Udržujeme v teple.
Na omáčku do hrnčeka dáme demiglas, pridáme čokoládu, perníkové korenie, soľ a cukor, krátko povaríme a na záver omáčku precedíme.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Orechy orestujeme na panvičke na oleji, pridáme slivky, ktoré opečieme z oboch strán. Podobne orestujeme aj trojfarebné mrkvičky. Nakoniec pridáme trocha masla a citrónový tymian.
Jablká nastrúhame aj so šupou, pridáme celé vajcia, smotanu, prášok do pečiva, hladkolistú petržlenovú vňať nasekanú na jemno, postupne prisypeme polohrubú múku a miešame, až nám vznikne tuhšie cesto. Tvoríme asi 1 centimeter hrubé placky a opekáme ich na oleji z oboch strán do zlatej farby.
Šéfkuchár: Oskar Klanert | Recept z epizódy: 21. 10. 2018
Ingrediencie
- na kačacie prsia:
- 4 ks kačacích pŕs
- 200 g sliviek
- 50 g lieskových orechov
- 100 g horkej čokolády min. 70%
- 200 ml hydinového demi glace
- soľ
- čierne mleté korenie
- tymián (citrónový)
- 1 PL perníkového korenia
- 1/2 PL kryštálového cukru
- malé mrkvičky (troch farieb)
- 1 PL masla
- na krokety:
- 4 väčšie jablká
- ¼ prášku do pečiva
- 100 ml smotany 33%
- polohrubá múka podľa potreby
- 50 g hladkolistej petržlenovej vňate
- 2 vajcia
- olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame