Ingrediencie
- 400 g kačacej pečene,
- morská soľ,
- mleté korenie,
- 2 vanilkové struky,
- 400 g sliviek,
- 200 ml červeného vína,
- 30 ml malinového octu,
- 50 ml olivového oleja,
- 30 g medu,
- šalát Frizé
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kačacia pečeň s vanilkou a slivkovým pyré
Polovicu sliviek rozpolíme, ošúpeme vyberieme kôstku a nakrájame na tenké pásiky. Druhú polovicu sliviek neošúpanú nakrájame na štvrtiny.
Červené víno necháme redukovať, vložíme doň štvrtiny sliviek, trošku posolíme a dusíme. Hotové dochutíme medom a zmixujeme. Olivový olej dáme do misky, zmiešame s medom a malinovým octom. Pečienku očistíme, odstránime žilky a nakrájame na hrubšie cca 2 cm plátky. Vanilkové struky rozpolíme a vyberieme dužinu so semienkami. Plátky pečienky posolíme a posypeme vanilkovými semienkami. Na panvici rozohrejeme olej, opečieme pečienky z oboch strán a pridáme zvyšok vanilky. Hotovú pečienku položíme na obrúsok, aby sa zbavila tuku a servírujeme spolu so slivkovým pyré, malinovým dressingom, slivkami nakrájanými na pásiky a šalátom.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 14. 10. 2012
Ingrediencie
- 400 g kačacej pečene,
- morská soľ,
- mleté korenie,
- 2 vanilkové struky,
- 400 g sliviek,
- 200 ml červeného vína,
- 30 ml malinového octu,
- 50 ml olivového oleja,
- 30 g medu,
- šalát Frizé
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame