Ingrediencie
- na rillettes:
- 2 kačacie stehná
- 1 kačacie prsia
- 4 strúčiky cesnaku
- masť (asi 1:1 s mäsom)
- 1 cibuľa
- tymian
- bobkový list
- čierne korenie
- soľ
- na ciabattu:
- kvások:
- 400 g hladkej múky
- 60 g droždia
- 300 ml vlažnej vody
- cesto:
- 350 g hladkej múky
- 100 ml olivového oleja
- 100 ml vody
- 4 ČL soli
- 4 ČL kryštálového cukru
- sezamové semienka
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kačací Rillettes s ciabattou
Postup: Kačacie stehná vykostíme, prsia zbavíme kože a mäso spolu s cesnakom pomelieme. Pomleté mäso osolíme, okoreníme a dochutíme tymianom. Kožu nakrájame na kocky a opečieme na masti, pridáme nakrájanú cibuľku a mäso. Orestujeme, pridáme zvyšnú masť a bobkový list. Pomer mäsa a masti by mal byť asi 1:1. Varíme približne 1 hodinu. Následne plníme do pohárov, na vrch dozdobíme bobkovým listom. Necháme vychladnúť a uložíme do chladničky, aby nám kačací rillettes stuhol.
Z hladkej múky, vlažnej vody a droždia si pripravíme kvások a necháme ho 15 minút vykysnúť. Zmiešame s ostatnými surovinami, vypracujeme cesto a necháme kysnúť 30 minút. Pripravené cesto rozdelíme na dve časti a vytvarujeme dva ovály. Potrieme vodou a posypeme sezamovými semiačkami.
Pečieme na pomúčenom plechu v rúre vyhriatej na 180 stupňov 20 až 25 minút, počas pečenia dvakrát cesto ľahko potrieme vodou.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 13. 11. 2016
Ingrediencie
- na rillettes:
- 2 kačacie stehná
- 1 kačacie prsia
- 4 strúčiky cesnaku
- masť (asi 1:1 s mäsom)
- 1 cibuľa
- tymian
- bobkový list
- čierne korenie
- soľ
- na ciabattu:
- kvások:
- 400 g hladkej múky
- 60 g droždia
- 300 ml vlažnej vody
- cesto:
- 350 g hladkej múky
- 100 ml olivového oleja
- 100 ml vody
- 4 ČL soli
- 4 ČL kryštálového cukru
- sezamové semienka
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame