Kačací Rillettes s ciabattou - Tajomstvo mojej kuchyne

Kačací Rillettes s ciabattou

Maspoma

Postup: Kačacie stehná vykostíme, prsia zbavíme kože a mäso spolu s cesnakom pomelieme. Pomleté mäso osolíme, okoreníme a dochutíme tymianom. Kožu nakrájame na kocky a opečieme na masti, pridáme nakrájanú cibuľku a mäso. Orestujeme, pridáme zvyšnú masť a bobkový list.  Pomer mäsa a masti by mal byť asi 1:1. Varíme približne 1 hodinu. Následne plníme do pohárov, na vrch dozdobíme bobkovým listom. Necháme vychladnúť a uložíme do chladničky, aby nám kačací rillettes stuhol.

Z hladkej múky, vlažnej vody a droždia si pripravíme kvások a necháme ho 15 minút vykysnúť.  Zmiešame s ostatnými surovinami, vypracujeme cesto a necháme kysnúť 30 minút.  Pripravené cesto rozdelíme na dve časti a vytvarujeme dva ovály. Potrieme vodou a posypeme sezamovými semiačkami.

Pečieme na pomúčenom plechu v rúre vyhriatej na 180 stupňov 20 až 25 minút, počas pečenia dvakrát cesto ľahko potrieme vodou.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 13. 11. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu