Ingrediencie
- 4 kačacie stehná
- 200 g kačacej masti
- 1 PL brandy
- 3 menšie cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- pomarančová kôra
- 1/2 ČL škorice
- rozmarín
- muškátový orech
- 3 klinčeky
- majoránka
- soľ
- mleté čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kačací rillette
Stehná osolíme a uložíme do pekáča. Pridáme kačací tuk, brandy, roztlačený cesnak, nahrubo nakrájanú cibuľu, pomarančovú kôru, škoricu, rozmarín, muškátový orech a klinčeky. Vložíme do rúry vyhriatej na 130-140 stupňov a pečieme asi 90 minút. Mäso z upečených stehien oberieme, vložíme do sekáčika, zalejeme tukom z pekáča, dochutíme majoránkou, muškátovým orieškom, pomarančovou kôrou, soľou a čiernym korením. Nahrubo nasekáme, nalejeme do pohára a na pare sterilizujeme pri teplote 100 stupňov asi 10 minút.
Podávame s nakrájanou bagetou opečenou na masti.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 13. 11. 2022
Ingrediencie
- 4 kačacie stehná
- 200 g kačacej masti
- 1 PL brandy
- 3 menšie cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- pomarančová kôra
- 1/2 ČL škorice
- rozmarín
- muškátový orech
- 3 klinčeky
- majoránka
- soľ
- mleté čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame