Ingrediencie
- 100O g kuracích pŕs,
- 1 KL nakladacej soli,
- 1 PL kuchynskej soli,
- 1OO ml vody,
- 1 KL práškového cukru,
- 30 g sušených marhúľ,
- 30 g vlašských orechov
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Hydinová šunka s marhuľami a orechmi
¾ kuracích pŕs nakrájame na malé kocky a ¼ zomelieme najemno. Do mixéra dáme všetky suroviny a mixujeme 15 minút. Zmes necháme 48 hodín stáť v chladničke, potom ju natlačíme do šunkovaru, uzavrieme a varíme vo vode pri teplote 75-85 stupňov Celzia 2 hodiny. Po dovarení vylejeme zo šunkovaru vodu, šunku vyberieme a necháme vychladnúť. Šunku podávame so zeleninou podľa chuti.
Šéfkuchár: Ladislav Tvrdoň | Recept z epizódy: 22. 03. 2015
Ingrediencie
- 100O g kuracích pŕs,
- 1 KL nakladacej soli,
- 1 PL kuchynskej soli,
- 1OO ml vody,
- 1 KL práškového cukru,
- 30 g sušených marhúľ,
- 30 g vlašských orechov
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame