Ingrediencie
- 600 g zmesi húb,
- 2 PL masla,
- 1 cibuľa,
- 100 g hydinovej pečene,
- 100 g nasekaných vlašských orechov,
- 3 vajca,
- 200 ml mlieka,
- 4 plátky bieleho toastového chleba,
- bylinky (petržlen, mäta, bazalka),
- soľ,
- čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Hubová terina
Bagety nakrájame na kolieska a namáčame ich v mlieku, v ktorom sme rozmiešali jedno celé vajce a 2 žĺtky. Z 2 bielkov ušľaháme sneh. Bagetami vyložíme vymastenú formu. Maslo rozpustíme a osmažíme na ňom cibuľu, pridáme huby a dusíme, pokiaľ sa neodparí voda. Potom pridáme nakrájanú pečeň a ešte krátko podusíme. Zmes necháme vychladnúť, pridáme toastový chlieb namočený v mlieku, sneh z bielkov a nasekané bylinky. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Zmes dáme na bagety, vrch znova prikryjeme bagetami namočenými v mlieku, posypeme nakrájanými orechmi a pečieme prikryté alobalom cca 25 minút pri 180 stupňoch, potom teplotu znížime na 150 stupňov a dopekáme ešte cca 35-40 min.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 15. 12. 2013
Ingrediencie
- 600 g zmesi húb,
- 2 PL masla,
- 1 cibuľa,
- 100 g hydinovej pečene,
- 100 g nasekaných vlašských orechov,
- 3 vajca,
- 200 ml mlieka,
- 4 plátky bieleho toastového chleba,
- bylinky (petržlen, mäta, bazalka),
- soľ,
- čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame