Ingrediencie
- 1 holub
- 2 vajíčka
- Panko strúhanka
- hladká múka
- čierny koreň
- 1 l mlieka
- 150 g masla
- olej
- 750 ml bieleho vína
- 1 hruška
- 100 g šípkového džemu
- 150 ml červeného vína
- hrsť olúpaných gaštanov
- 1 PL strúhaného perníku
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Holub s čiernym koreňom a gaštanovým pyré preliaty šípkovou omáčkou
Holuba naporciujeme, oddelíme prsia a stehná. Prsia vložíme do vákuového vrecka spolu s trochou masla, uzatvoríme a vložíme do vody. Varíme pri teplote 60 stupňov Celzia približne 30 minút. Hotové prehrejeme na panvici s kúskom masla. Stehná zbavíme kože, obalíme v trojobale a vysmažíme.
Čierny koreň očistíme, nakrájame, vložíme do hrnca, zalejeme mliekom a uvaríme do mäkka. Mlieko zlejeme, pridáme trochu masla, soľ a rozmixujeme. Šablónu v tvare stromčekov položíme na plech s papierom na pečenie, natrieme na ňu pyré a nakoniec šablónu odstránime. Na plechu nám zostane pyré v tvare stromčekov. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 55 stupňov Celzia približne 1,5 hodiny. Na záver stromčeky vysmažíme na oleji.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Čierny koreň tiež môžeme narezať na tenké pásy, osmažiť v oleji a posoliť.
Olúpané gaštany zalejeme mliekom a varíme asi 20 minút. Mlieko zlejeme a gaštany rozmixujeme na pyré.
Biele víno pomaly redukujeme, aby sme dostali približne 200 ml a ošúpanú hrušku v ňom marinujeme.
Na šípkovú omáčku dáme do menšieho hrnca šípkový džem, maslo, červené víno a trocha soli. Pomaly redukujeme a nakoniec ešte dochutíme maslom.
Prsia so stehnom dáme na tanier spolu s kúskom hrušky, stromčekom z čierneho koreňa a gaštanovým pyré. Dozdobíme pásmi čierneho koreňa a prelejeme šípkovou omáčkou. Všetko na záver jemne posypeme strúhaným perníkom.
Šéfkuchár: Branislav Križan | Recept z epizódy: 09. 12. 2018
Ingrediencie
- 1 holub
- 2 vajíčka
- Panko strúhanka
- hladká múka
- čierny koreň
- 1 l mlieka
- 150 g masla
- olej
- 750 ml bieleho vína
- 1 hruška
- 100 g šípkového džemu
- 150 ml červeného vína
- hrsť olúpaných gaštanov
- 1 PL strúhaného perníku
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame