Ingrediencie
- 1 celé kurča
- 3 PL rastlinného oleja
- 200 ml paradajkového pretlaku
- 200 ml červeného vína
- 200 ml červeného vína 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- citrón
- celá škorica
- 2 PL masla
- troška cukru
- badián
- bobkový list
- nové a celé čierne korenie
- sušené a drvené čili
- soľ
- na zemiaky so šalviovým pestom
- zemiaky
- šalvia
- cesnak
- olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Grilované kurča v marináde z červeného vína
Cibuľu opečieme a pridáme paradajkový pretlak, ktorý trocha orestujeme. Dochutíme cesnakom, koreninami, škoricou, vínom, cukrom , citrónom a soľou. Všetko povaríme, potom marinádu prepasírujeme, necháme vychladnúť a ponoríme do nej kurča minimálne na dve hodiny, ideálne na noc. Gril predhrejeme na 200°C a grilujeme kurča asi 10 minút, neskôr teplotu znížime a dopečieme. Počas grilovania potierame marinádou. Zvyšnú marinádu zredukujeme, pridáme maslo, dochutíme podľa potreby a podávame s hotovým kurčaťom spolu s pečenými zemiakmi, ktoré môžeme dochutiť šalviovými pestom. Ako prílohu môžeme podávať aj nakladaný karfiol a špargľu.
Šéfkuchár: Robo Papp | Recept z epizódy: 04. 07. 2021
Ingrediencie
- 1 celé kurča
- 3 PL rastlinného oleja
- 200 ml paradajkového pretlaku
- 200 ml červeného vína
- 200 ml červeného vína 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- citrón
- celá škorica
- 2 PL masla
- troška cukru
- badián
- bobkový list
- nové a celé čierne korenie
- sušené a drvené čili
- soľ
- na zemiaky so šalviovým pestom
- zemiaky
- šalvia
- cesnak
- olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame