Grilované kurča v marináde z červeného vína - Tajomstvo mojej kuchyne

Grilované kurča v marináde z červeného vína

Maspoma

Cibuľu opečieme a pridáme paradajkový pretlak, ktorý trocha orestujeme. Dochutíme cesnakom, koreninami, škoricou, vínom,  cukrom , citrónom a soľou. Všetko povaríme, potom marinádu prepasírujeme, necháme vychladnúť a ponoríme do nej kurča minimálne na dve hodiny, ideálne na noc. Gril predhrejeme na 200°C a grilujeme kurča asi 10 minút, neskôr teplotu znížime a dopečieme. Počas grilovania potierame marinádou. Zvyšnú marinádu zredukujeme, pridáme maslo, dochutíme podľa potreby a podávame s hotovým kurčaťom spolu s pečenými zemiakmi, ktoré môžeme dochutiť šalviovými pestom. Ako prílohu môžeme podávať aj nakladaný karfiol a špargľu.

Maspoma

Šéfkuchár: Robo Papp | Recept z epizódy: 04. 07. 2021

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu