Ingrediencie
- kuracie krídla
- na marinádu:
- 100 ml sójovej omáčky
- 3 PL kečupu
- 2 PL sladkej čili omáčky
- 2 PL sezamového oleja
- 2 PL medu
- 2 PL vínneho octu
- 1 PL horčice
- 100 ml olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- oregano
- čili papričky
- na omáčku:
- 2 červené papriky
- 100 ml creame fraiche
- 6 PL majonézy
- čerstvá bazalka
- 2 strúčky cesnaku
- 1 šalotka
- balzamikový ocot
- soľ
- na papriky:
- 8 červených kápií
- 250 g bryndze
- 100 g masla
- 1 žltá paprika
- 2-3 mladé cibuľky
- pažítka
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Grilované kuracie krídla s cesnakovo-paprikovou omáčkou a Pečené papriky plnené bryndzou
Grilované kuracie krídla s cesnakovo-paprikovou omáčkou:
Všetky suroviny na marinádu zmiešame a namočíme do nich kuracie krídla. Necháme postáť, najlepšie cez noc a ugrilujeme.
Papriky očistíme, nakrájame a zmixujeme. Do mixéra pridáme cesnak, šalotku, bazalku, creame fraiche a všetko zmixujeme. Dochutíme balzamikovým octom, soľou a nakoniec pridáme majonézu.
Pečené papriky plnené bryndzou:
Papriky umyjeme, očistíme a opečieme na rozpálenom grile zo všetkých strán. Ešte teplé ošúpeme a necháme vychladnúť. Bryndzu zmiešame s maslom, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku, žltú papriku a pažítku. Vychladnuté papriky naplníme touto plnkou.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 22. 09. 2019
Ingrediencie
- kuracie krídla
- na marinádu:
- 100 ml sójovej omáčky
- 3 PL kečupu
- 2 PL sladkej čili omáčky
- 2 PL sezamového oleja
- 2 PL medu
- 2 PL vínneho octu
- 1 PL horčice
- 100 ml olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- oregano
- čili papričky
- na omáčku:
- 2 červené papriky
- 100 ml creame fraiche
- 6 PL majonézy
- čerstvá bazalka
- 2 strúčky cesnaku
- 1 šalotka
- balzamikový ocot
- soľ
- na papriky:
- 8 červených kápií
- 250 g bryndze
- 100 g masla
- 1 žltá paprika
- 2-3 mladé cibuľky
- pažítka
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame