Galantínka zo stehien s mrkvovým chutney - Tajomstvo mojej kuchyne

Galantínka zo stehien s mrkvovým chutney

Maspoma

Vykostené stehná osolíme, k mäsu z perličky pridáme 4 kocky ľadu, sladkú smotanu a rozmixujeme, osolíme, okoreníme, potom pridáme na drobné kocky nakrájanú mrkvu, zeler, pór a zmiešame. Touto zmesou natrieme stehná, do stredu vložíme lístky bazalky a zrolujeme. Najskôr zabalíme do potravinovej fólie, následne do alobalu a dáme piecť do rúry na 170 stupňov cca 25 minút. Na chutney necháme skaramelizovať cukor na oleji, zastrekneme octom, pridáme nadrobno mrkvu, zeler, ďumbier a hrozienka, podlejeme vodou a restujeme do mäkka, kým vyredukujeme všetku šťavu.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 29. 01. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu