Ingrediencie
- stehná z perličky,
- 100 g mäsa z perličky,
- 3 PL sladkej smotany,
- 1 mrkva,
- kúsok zeleru,
- pór,
- bazalka,
- 4 kocky ľadu,
- na chutney:
- 1 mrkva,
- kúsok zeleru,
- hrsť hrozienok,
- kúsok ďumbiera,
- cukor,
- olej,
- ocot
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Galantínka zo stehien s mrkvovým chutney
Vykostené stehná osolíme, k mäsu z perličky pridáme 4 kocky ľadu, sladkú smotanu a rozmixujeme, osolíme, okoreníme, potom pridáme na drobné kocky nakrájanú mrkvu, zeler, pór a zmiešame. Touto zmesou natrieme stehná, do stredu vložíme lístky bazalky a zrolujeme. Najskôr zabalíme do potravinovej fólie, následne do alobalu a dáme piecť do rúry na 170 stupňov cca 25 minút. Na chutney necháme skaramelizovať cukor na oleji, zastrekneme octom, pridáme nadrobno mrkvu, zeler, ďumbier a hrozienka, podlejeme vodou a restujeme do mäkka, kým vyredukujeme všetku šťavu.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 29. 01. 2012
Ingrediencie
- stehná z perličky,
- 100 g mäsa z perličky,
- 3 PL sladkej smotany,
- 1 mrkva,
- kúsok zeleru,
- pór,
- bazalka,
- 4 kocky ľadu,
- na chutney:
- 1 mrkva,
- kúsok zeleru,
- hrsť hrozienok,
- kúsok ďumbiera,
- cukor,
- olej,
- ocot
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame