Ingrediencie
- morka (asi 4 kg)
- 7 ks toastového chleba
- 2 cibule
- 20 g orechov
- 50 g sušených sliviek
- 100 g slaniny
- 1 vajce
- 1 žĺtok
- 50 g masla
- nové korenie
- čierne korenie
- borievky
- klinčeky
- kardamóm
- 3 mandarínky
- 1 pomaranč
- 2 PL medu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Gabova vianočná morka s plnenými stehnami
Morku večer pred pečením nasolíme. Stehná odrežeme a vykostíme.
Na masle opražíme nakrájanú slaninku, cibuľku a cesnak, dochutíme kardamómom a muškátovým orechom, zalejeme mliekom a primiešame nakrájaný toastový chlieb s nahrubo nasekanými slivkami a orechmi. Pridáme vajce, žĺtok a petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme.
Vykostené stehná jemne naklepeme a naplníme plnkou. Zvinieme a zviažeme. Zvyškom plnky naplníme trup morky, uložíme do pekáča, pridáme celú škoricu, klinčeky, tymian, cesnak, nakrájané mandarínky, podlejeme šťavou z jedného pomaranča a pečieme pri teplote 130 stupňov približne 2 hodiny.
Výpek z morky precedíme do hrnca, pridáme med a necháme zredukovať. Rozdrvíme borievky, nové a čierne korenie a pridáme k výpeku. Zredukujeme na konzistenciu sirupu a pridáme čerstvý tymian. Zmesou potrieme morku a ešte dáme zapiecť na 180 stupňoch cca 12 min.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 11. 12. 2022
Ingrediencie
- morka (asi 4 kg)
- 7 ks toastového chleba
- 2 cibule
- 20 g orechov
- 50 g sušených sliviek
- 100 g slaniny
- 1 vajce
- 1 žĺtok
- 50 g masla
- nové korenie
- čierne korenie
- borievky
- klinčeky
- kardamóm
- 3 mandarínky
- 1 pomaranč
- 2 PL medu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame