Ingrediencie
- 500 g kačacej alebo husacej pečene
- 3-4 PL kryštálového cukru
- šťava z 2 pomarančov
- 3 PL rozdrvených orechov
- 5 marhúľ
- 2 PL orechového oleja
- 1 PL masla
- 100 ml vína
- soľ
- čierne korenie
- bageta
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
FOIE GRAS s marhuľami
Na panvici skaramelizujeme cukor, pridáme pomarančovú šťavu, biele víno a zredukujeme spolu s trochou masla. Pridáme štipku soli a korenia. Rozpolené a vykôstkované marhule vložíme do zredukovanej omáčky a tiež necháme jemne skaramelizovať. Marhule sú hotové, keď sa začnú šúpať. Pečeň nakrájame na plátky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme orechovým olejom a opečieme z oboch strán na grile. Na záver posypeme rozdrvenými orechmi a necháme ešte chvíľku dopiecť. Na ugrilované polovice marhúľ ukladáme plátky pečene, prelejeme omáčkou a podávame s bagetou.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 18. 09. 2016
Ingrediencie
- 500 g kačacej alebo husacej pečene
- 3-4 PL kryštálového cukru
- šťava z 2 pomarančov
- 3 PL rozdrvených orechov
- 5 marhúľ
- 2 PL orechového oleja
- 1 PL masla
- 100 ml vína
- soľ
- čierne korenie
- bageta
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame