Ingrediencie
- 3-4 kuracie prsia
- ½ šálky sójovej omáčky
- ½ šálky medu
- ¼ šálky ryžového octu
- 1 PL sezamového oleja
- ¼ šálky jemne nasekanej šalotky
- 1 červená čilli paprička
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 PL čerstvo nastrúhaného zázvoru
- ¼ ČL čierneho korenia
- ¼ šálky vody
- 3 PL kukuričného škrobu
- trocha citrónovej trávy
- trocha oleja na opekanie
- +
- ryžové rezance
- jarná cibuľka
- sezamové semienka
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Domáca teryaki omáčka s kuracím mäskom
Mäso nakrájame na kúsky a opečieme na oleji. V mise zmiešame sójovú omáčku, med, olej, ocot, šalotku, pretlačený cesnak, nastrúhaný zázvor a nasekané čilli. Mäso zalejeme pripravenou zmesou, pridáme citrónovú trávu a dochutíme korením. Prikryjeme a dusíme približne 15 minút. Na záver omáčku zahustíme kukuričným škrobom dobre rozmiešaným vo vode.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Dozdobíme nasekanou mladou cibuľkou, sezamovými semienkami a podávame s ryžovými rezancami.
Šéfkuchár: Alžbeta Stanková | Recept z epizódy: 28. 10. 2018
Ingrediencie
- 3-4 kuracie prsia
- ½ šálky sójovej omáčky
- ½ šálky medu
- ¼ šálky ryžového octu
- 1 PL sezamového oleja
- ¼ šálky jemne nasekanej šalotky
- 1 červená čilli paprička
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 PL čerstvo nastrúhaného zázvoru
- ¼ ČL čierneho korenia
- ¼ šálky vody
- 3 PL kukuričného škrobu
- trocha citrónovej trávy
- trocha oleja na opekanie
- +
- ryžové rezance
- jarná cibuľka
- sezamové semienka
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame