Ingrediencie
- 30 g hrozienok
- 10 g zeleného korenia
- 500 g pečienok (môžu byť rôzne, kuracie, kačacie…)
- 500 g prepusteného masla
- 200 g prepusteného masla na zaliatie paštét a restovanie
- 1 šalotka
- 1 strúčik cesnaku
- 150 ml bieleho vína
- 150 ml madeiry
- 150 ml koňaku
- 3 vajcia
- 1 jablko
- 2 PL pistácií
- majoránka
- šalvia
- bobkový list
- tymian
- čierne korenie
- muškátový orech
- rýchlosoľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Domáca pečienková paštéta
Biele víno, koňak a madeiru nalejeme do hrnca a necháme pomaly redukovať. Šalotku spolu s cesnakom nakrájame, orestujeme na panvici s rozohriatym prepusteným maslom. Jablko ošúpeme, nakrájame na kúsky a pridáme k šalotke spolu s niekoľkými lístkami šalvie. Pečienky dôkladne očistíme, okoreníme, pridáme tymian, majoránku a muškátový orech. Takto pripravené pečienky krátko orestujeme na panvici spolu so šalotkou, cesnakom a jablkom. Zmes preložíme do misy , pridáme rýchlosoľ (podľa chuti) a vajcia . Všetko prelejeme do mixéra a zmixujeme. Na panvici rozpustíme prepustené maslo (asi toľko masla koľko pečienok) a pomaly ho prilievame k pečienkovej zmesi. Hrozienka dáme na chvíľu povariť do vínovej redukcie, ktorú potom pridáme do mixéra spolu s nakrájanými pistáciami a zeleným korením. Už len jemne premixujeme. Paštétu nalejeme do pohárov a vrch zalejeme ešte trochou rozpusteného prepusteného masla. Dozdobíme zeleným korením, pistáciami a bobkovým listom. Pečieme na plechu s vodou v zavretých pohároch pri teplote 100-120 stupňov Celzia asi 1 hodinu.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 08. 10. 2017
Ingrediencie
- 30 g hrozienok
- 10 g zeleného korenia
- 500 g pečienok (môžu byť rôzne, kuracie, kačacie…)
- 500 g prepusteného masla
- 200 g prepusteného masla na zaliatie paštét a restovanie
- 1 šalotka
- 1 strúčik cesnaku
- 150 ml bieleho vína
- 150 ml madeiry
- 150 ml koňaku
- 3 vajcia
- 1 jablko
- 2 PL pistácií
- majoránka
- šalvia
- bobkový list
- tymian
- čierne korenie
- muškátový orech
- rýchlosoľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame