Divoká kačka v štrúdľovom ceste s figami - Tajomstvo mojej kuchyne

Divoká kačka v štrúdľovom ceste s figami

Maspoma

Kačku vykostíme. Koreňovú zeleninu nakrájame a opražíme na oleji, pridáme kosti z kačky, cibuľu, zalejeme zeleninovým vývarom , pridáme červené víno a redukujeme. Pred dokončením pridáme prekrojené figy a cca 15 minút ešte povaríme. Nakoniec omáčku precedíme.

Čierne korenie, bobkový list, tymian a borievku rozdrvíme v mažiari a touto zmesou potrieme kačacie prsia. Vykostené kačacie stehná nakrájame nadrobno, pridáme nakrájané morčacie prsia, smotanu, ľad a všetko rozmixujeme na hladkú kašu, ktorú potom ešte prepasírujeme. V prsiach vytvoríme vrecko, naplníme pečienkou, potrieme fášou zo všetkých strán, zabalíme do sparených mangoldových listov a potom to celé zabalíme ešte do štrúdľového cesta. Na panvičke zohrejeme olej, z oboch strán opečieme balíčky, potom ich preložíme na pekáč, dáme pod ne chlieb a pečieme pri 180 stupňoch 13 minút. Potom teplomerom skontrolujeme, či má mäso vo vnútri cca 55-57 stupňov Celzia. Hotové mäso necháme aspoň 5 minút postáť, aby z neho nevytiekla šťava.

V ďalšej panvičke si skaramelizujeme cukor, podlejeme červeným vínom, pridáme klinčeky a dusíme prekrojené figy.

Balíčky prekrojíme a podávame s figovou omáčkou a opečenou bagetou.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 10. 11. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu