Ingrediencie
- 1 kačka,
- 80 g morčacích pŕs,
- 50 g husacej pečene,
- 10 fíg,
- koreňová zelenina,
- 100 ml sladkej smotany,
- 200 ml červeného vína,
- 5-6 listov mangoldu,
- štrúdľové cesto,
- cibuľa,
- 100 g cukru,
- 5-6 klinčekov,
- 200 ml oleja,
- čierne korenie,
- bobkový list,
- borievky,
- tymian,
- 500 ml zeleninového vývaru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Divoká kačka v štrúdľovom ceste s figami
Kačku vykostíme. Koreňovú zeleninu nakrájame a opražíme na oleji, pridáme kosti z kačky, cibuľu, zalejeme zeleninovým vývarom , pridáme červené víno a redukujeme. Pred dokončením pridáme prekrojené figy a cca 15 minút ešte povaríme. Nakoniec omáčku precedíme.
Čierne korenie, bobkový list, tymian a borievku rozdrvíme v mažiari a touto zmesou potrieme kačacie prsia. Vykostené kačacie stehná nakrájame nadrobno, pridáme nakrájané morčacie prsia, smotanu, ľad a všetko rozmixujeme na hladkú kašu, ktorú potom ešte prepasírujeme. V prsiach vytvoríme vrecko, naplníme pečienkou, potrieme fášou zo všetkých strán, zabalíme do sparených mangoldových listov a potom to celé zabalíme ešte do štrúdľového cesta. Na panvičke zohrejeme olej, z oboch strán opečieme balíčky, potom ich preložíme na pekáč, dáme pod ne chlieb a pečieme pri 180 stupňoch 13 minút. Potom teplomerom skontrolujeme, či má mäso vo vnútri cca 55-57 stupňov Celzia. Hotové mäso necháme aspoň 5 minút postáť, aby z neho nevytiekla šťava.
V ďalšej panvičke si skaramelizujeme cukor, podlejeme červeným vínom, pridáme klinčeky a dusíme prekrojené figy.
Balíčky prekrojíme a podávame s figovou omáčkou a opečenou bagetou.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 10. 11. 2013
Ingrediencie
- 1 kačka,
- 80 g morčacích pŕs,
- 50 g husacej pečene,
- 10 fíg,
- koreňová zelenina,
- 100 ml sladkej smotany,
- 200 ml červeného vína,
- 5-6 listov mangoldu,
- štrúdľové cesto,
- cibuľa,
- 100 g cukru,
- 5-6 klinčekov,
- 200 ml oleja,
- čierne korenie,
- bobkový list,
- borievky,
- tymian,
- 500 ml zeleninového vývaru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame