Ingrediencie
- 3 kuracie prsia,
- soľ,
- čierne korenie,
- 3-4 kocky ľadu,
- 1 vajce,
- bylinky,
- 3 PL smotany na šľahanie,
- maslo,
- príp. olej na potretie,
- na zelerové pyré:
- 1 zeler,
- 3 zemiaky,
- príloha:
- šalotka,
- stonkový zeler,
- mrkva,
- jablko,
- 2 PL smotany na šľahanie,
- petržlenová vňať,
- citrónová šťava
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Diétne kuracie roládky
Kuracie prsia narežeme, cez fóliu vyklepeme a upravíme tak, aby vznikla rovnako
hrubá mäsová plocha, ktorú osolíme a okoreníme. Jeden kus mäsa nakrájame na kocky
a rozmixujeme spolu s kúskami ľadu, vajíčkom, bylinkami (podľa chuti) a smotanou.
Vzniknutou penou natrieme mäso a zvinieme do rolády. Uložíme na maslom potretý alobal,
pevne uzavrieme konce a vložíme do vody na cca 15-2O min. Zeler a zemiaky nakrájame
na kocky, uvaríme, scedíme, pridáme maslo a vymixujeme. Šalotku nakrájame, podusíme
na masle, pridáme na kúsky nakrájaný stonkový zeler, mrkvu, podusíme, nakoniec
pridáme jablko na kocky a trochu šľahačky, petržlenovú vňať a podľa chuti citrónovú šťavu.
Šéfkuchár: Norika Beňačková | Recept z epizódy: 14. 04. 2013
Ingrediencie
- 3 kuracie prsia,
- soľ,
- čierne korenie,
- 3-4 kocky ľadu,
- 1 vajce,
- bylinky,
- 3 PL smotany na šľahanie,
- maslo,
- príp. olej na potretie,
- na zelerové pyré:
- 1 zeler,
- 3 zemiaky,
- príloha:
- šalotka,
- stonkový zeler,
- mrkva,
- jablko,
- 2 PL smotany na šľahanie,
- petržlenová vňať,
- citrónová šťava
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame