Diabolské soté so zemiakovými plackami - Tajomstvo mojej kuchyne

Diabolské soté so zemiakovými plackami

Maspoma

Mäso umyjeme, nakrájame na rezance a prudko opečieme na oleji. Osolíme, pridáme nakrájanú mrkvu, zeler, neskôr pór a podusíme. Dochutíme kečupom, horčicou, chilli a na záver primiešame kukuricu.

Na zemiakové placky očistíme zemiaky a najemno ich nastrúhame. Šťavu, ktorú pustia, zlejeme a primiešame k nim preosiatu múku, vajcia, pretlačený cesnak, majorán, korenie a  soľ. V prípade potreby zahustíme strúhankou. Tvarujeme placky, ktoré pražíme na horúcom oleji.

Na placky servírujeme mäso, posypeme strúhaným syrom a dozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Maspoma

Šéfkuchár: Stanka Kašperová | Recept z epizódy: 09. 09. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu