Ingrediencie
- na mäso:
- 500 g morčacích pŕs
- 3 PL oleja
- 50 g mrkvy
- 40 g zeleru
- 40 g póru
- 40 g kukurice z konzervy
- 2 ČL dijonskej horčice
- 1-2 PL kečupu
- chilli
- soľ
- na placky:
- 500 g zemiakov
- 2 PL hladkej múky
- 1-2 PL strúhanky
- 2 vajcia
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ČL majoránu
- čierne korenie
- soľ
- olej
- na posypanie:
- 50 g strúhaného eidamu
- 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Diabolské soté so zemiakovými plackami
Mäso umyjeme, nakrájame na rezance a prudko opečieme na oleji. Osolíme, pridáme nakrájanú mrkvu, zeler, neskôr pór a podusíme. Dochutíme kečupom, horčicou, chilli a na záver primiešame kukuricu.
Na zemiakové placky očistíme zemiaky a najemno ich nastrúhame. Šťavu, ktorú pustia, zlejeme a primiešame k nim preosiatu múku, vajcia, pretlačený cesnak, majorán, korenie a soľ. V prípade potreby zahustíme strúhankou. Tvarujeme placky, ktoré pražíme na horúcom oleji.
Na placky servírujeme mäso, posypeme strúhaným syrom a dozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Šéfkuchár: Stanka Kašperová | Recept z epizódy: 09. 09. 2018
Ingrediencie
- na mäso:
- 500 g morčacích pŕs
- 3 PL oleja
- 50 g mrkvy
- 40 g zeleru
- 40 g póru
- 40 g kukurice z konzervy
- 2 ČL dijonskej horčice
- 1-2 PL kečupu
- chilli
- soľ
- na placky:
- 500 g zemiakov
- 2 PL hladkej múky
- 1-2 PL strúhanky
- 2 vajcia
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ČL majoránu
- čierne korenie
- soľ
- olej
- na posypanie:
- 50 g strúhaného eidamu
- 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame