Ingrediencie
- 2 kuracie prsia sous vide
- 1 bal. tortíl
- na BBQ omáčku:
- 10 g palmového cukru
- 100 g kečupu
- 80 g paradajkového pretlaku
- 10 g kolového nápoja
- 20 g medu
- 20 g worchestrovej omáčky
- 40 ml jablkového octu
- čili
- čierne korenie a soľ
- na karamelizovanú šalotku:
- 2 šalotky
- 20 ml vínneho octu
- 10 g medu
- limetková šťava
- trocha masla
- na ryžovú zmes:
- 30 g hnedej ryže SOS
- 10 g paradajkovej salsy (paradajky, čili, paprika)
- 3 PL zaváranej kukurice
- 1/2 rímskeho šalátu
- 2 karamelizovane šalotky
- Gabove mexické korenie
- čerstvý koriander
- na avokádovú zmes:
- 1 avokádo
- 1 PL medu
- limetková šťava
- Gabove mexické korenie
- soľ
- +
- 50 g syru (Vršatec alebo Chedar)
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Burrito s kuracím mäsom ryžou a BBQ omáčkou
Na BBQ omáčku roztopíme palmový cukor, pridáme kečup, paradajkový pretlak, colový nápoj , med, worchesterovú omáčku, jablkový ocot, čili, korenie a soľ. Pomaly varíme a premiešavame, kým sa omáčka nezredukuje na požadovanú konzistenciu. Kuracie prsia potrieme BBQ omáčkou a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C, aby sa prehriali. Hotové nakrájame na plátky a môžeme natrhať na kúsky. Šalotky rozrežeme na polovice, opečieme na suchej panvici, podlejeme vínnym octom, pridáme trocha medu, limetkovej šťavy a masla. Uvarenú hnedú ryžu presypeme do misy a zmiešame s paradajkovou salsou. Pridáme natrhaný rímsky šalát, kukuricu, nadrobno nakrájanú šalotku, nasekaný koriander, Gabove mexické korenie a všetko dobre premiešame. Avokádo očistíme , nerežeme na kocky, pridáme med, Gabove mexické korenie, soľ a limetkovú šťavu.
Na tortilu dáme asi 3 PL ryžovej zmesi, trocha kuracieho mäska, avokáda a na vrch nastrúhame syr. Takto pripravené vložíme do vyhriatej rúry a necháme chvíľku zapiecť, aby boli chrumkavé a syr roztopený.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 15. 10. 2021
Ingrediencie
- 2 kuracie prsia sous vide
- 1 bal. tortíl
- na BBQ omáčku:
- 10 g palmového cukru
- 100 g kečupu
- 80 g paradajkového pretlaku
- 10 g kolového nápoja
- 20 g medu
- 20 g worchestrovej omáčky
- 40 ml jablkového octu
- čili
- čierne korenie a soľ
- na karamelizovanú šalotku:
- 2 šalotky
- 20 ml vínneho octu
- 10 g medu
- limetková šťava
- trocha masla
- na ryžovú zmes:
- 30 g hnedej ryže SOS
- 10 g paradajkovej salsy (paradajky, čili, paprika)
- 3 PL zaváranej kukurice
- 1/2 rímskeho šalátu
- 2 karamelizovane šalotky
- Gabove mexické korenie
- čerstvý koriander
- na avokádovú zmes:
- 1 avokádo
- 1 PL medu
- limetková šťava
- Gabove mexické korenie
- soľ
- +
- 50 g syru (Vršatec alebo Chedar)
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame