Ingrediencie
- na korpus:
- 75 g bezlepkovej mandľovej múky
- 120 g bezlepkovej hladkej bielej ryžovej múky
- 30 g bezlepkovej hladkej tmavej pohánkovej múky
- 1 vajce
- 100 g bezlaktózového masla (zmäknutého)
- 1 PL psyllia
- štipka soli
- na náplň:
- 1 vajce
- 100 ml bezlaktózového mlieka
- 150 ml ryžovej smotany na varenie
- 150 g kuracieho mäsa (najlepšie prsia)
- 1 menšiu cibuľu
- 70 g čerstvých špenátových listov
- 50 g bezlaktózovej mozzarelly
- soľ
- štipka mletého čierneho korenia
- bezlaktózové maslo
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bezlepkový kurací páj
Na korpus v miske zmiešame všetky múky a postupne pridáme ostatné ingrediencie. Takto pripravené cesto prstami vtláčame na celú plochu a okraje formy (priemer 24 cm), poprepichujeme vidličkou. (Formu netreba ani vymastiť ani vysypať múkou.) Pečieme v rúre vyhriatej na 175 stupňov Celzia asi 12 minút. Hotový korpus necháme vychladnúť.
Na náplň jemne okoreníme plátky kuracieho mäsa, osolíme a opečieme ich na masle. Upečené plátky mäsa následne nakrájame na malé kúsky. Vo výpeku orestujeme menšiu cibuľku a nakoniec vmiešame čerstvé špenátové lístky a odstavíme z plameňa. Na vychladnutý korpus rovnomerne poukladáme kúsky kuracieho mäska a orestovanú cibuľku so špenátom. V miske rozšľaháme vajce s mliekom a ryžovou smotanou. Touto zmesou polejeme páj. Na záver na páj poukladáme plátky bezlaktózovej mozzarelly. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 stupňov Celzia približne 35 minút (pokiaľ sa náplň pekne nescelí). Upečený kurací páj necháme pred podávaním vychladnúť.
Šéfkuchár: Zuzana Masaryková | Recept z epizódy: 21. 01. 2019
Ingrediencie
- na korpus:
- 75 g bezlepkovej mandľovej múky
- 120 g bezlepkovej hladkej bielej ryžovej múky
- 30 g bezlepkovej hladkej tmavej pohánkovej múky
- 1 vajce
- 100 g bezlaktózového masla (zmäknutého)
- 1 PL psyllia
- štipka soli
- na náplň:
- 1 vajce
- 100 ml bezlaktózového mlieka
- 150 ml ryžovej smotany na varenie
- 150 g kuracieho mäsa (najlepšie prsia)
- 1 menšiu cibuľu
- 70 g čerstvých špenátových listov
- 50 g bezlaktózovej mozzarelly
- soľ
- štipka mletého čierneho korenia
- bezlaktózové maslo
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame