Bezlepkový kurací páj - Tajomstvo mojej kuchyne

Bezlepkový kurací páj

Maspoma

Na korpus v miske zmiešame všetky múky a postupne pridáme ostatné ingrediencie. Takto pripravené cesto prstami vtláčame na celú plochu a okraje formy (priemer 24 cm),  poprepichujeme vidličkou. (Formu netreba ani vymastiť ani vysypať múkou.) Pečieme v rúre vyhriatej na 175 stupňov Celzia asi 12 minút. Hotový korpus necháme vychladnúť.

Na náplň jemne okoreníme plátky kuracieho mäsa, osolíme a opečieme ich na masle. Upečené plátky mäsa následne nakrájame na malé kúsky. Vo výpeku orestujeme menšiu cibuľku a nakoniec vmiešame čerstvé špenátové lístky a odstavíme z plameňa. Na vychladnutý korpus rovnomerne poukladáme kúsky kuracieho mäska a orestovanú cibuľku so špenátom. V miske rozšľaháme vajce s mliekom a ryžovou smotanou. Touto zmesou polejeme páj. Na záver na páj poukladáme plátky bezlaktózovej mozzarelly. Pečieme v rúre vyhriatej na 175 stupňov Celzia približne 35 minút (pokiaľ sa náplň pekne nescelí). Upečený kurací páj necháme pred podávaním vychladnúť.

Maspoma

Šéfkuchár: Zuzana Masaryková | Recept z epizódy: 21. 01. 2019

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu