Ingrediencie
- 500 g zemiakov
- soľ
- 160 g krupicovej múky
- 2 vajcia
- 30 g masti
- 30 g cibule
- 400 g čerstvých alebo sušených húb
- celá rasca
- mleté čierne korenie
- masť na vyprážanie
- hrubá múka na posypanie dosky
- na dip:
- 20 g jogurtu
- 2 mladé cibuľky
- 1 PL horčice
- čili paprička
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zemiakové taštičky s hubami
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme, prelisujeme do väčšej misy a necháme vychladnúť. Pridáme vajce, soľ, múku a zmiešame. Vypracujeme hladké cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme na pol centimetra. Huby speníme na cibuľke, pridáme rascu a korenie a dusíme asi 15 minút. Potom pridáme rozšľahané a osolené vajce a necháme zhustnúť. Cesto nakrájame na obdĺžniky a plníme hubovou plnkou. Prehneme cez polovicu a dobre pritlačíme. Vyprážame v horúcej masti do zlatista. Ako prílohu podávame jogurtový dip.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 17. 01. 2016
Ingrediencie
- 500 g zemiakov
- soľ
- 160 g krupicovej múky
- 2 vajcia
- 30 g masti
- 30 g cibule
- 400 g čerstvých alebo sušených húb
- celá rasca
- mleté čierne korenie
- masť na vyprážanie
- hrubá múka na posypanie dosky
- na dip:
- 20 g jogurtu
- 2 mladé cibuľky
- 1 PL horčice
- čili paprička
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame