Zapekaná ryža s hráškovým bešamelom - Tajomstvo mojej kuchyne

Zapekaná ryža s hráškovým bešamelom

Maspoma

Namočenú červenú šošovicu dáme variť do osolenej vody. Na olivovom oleji osmažíme cibuľu, cesnak, šampiňóny a  uvarenú červenú šošovicu. Po chvíľke pridáme nasekaný špenát, bylinky, sójovú omáčku, posolíme a okoreníme. Môžeme pridať aj trochu kajenského korenia. Podlejeme a trochu podusíme.

Ryžu si osmažíme na oleji, zalejeme vodou v pomere 1:2, osolíme, prikryjeme a podusíme.

Zapekaciu misu vymastíme a vrstvíme do nej špenát so šošovicou , ďalej ryžu, posypeme ľanovými a sezamovými semienkami a dáme ďalšiu vrstvu špenátu a ryže.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Mandľovú smotanu zmiešame s hráškovou múkou. Zmesou polejeme vrstvy špenátu,  ryže, vrch posypeme znova semienkami. Dáme zapiecť do rúry pri teplote 180 stupňov na 30 – 40 minút, resp. kým sa nám vrch nezapečie.

Maspoma

Šéfkuchár: Peter Makranský | Recept z epizódy: 30. 05. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu