Ingrediencie
- 1,5 – 2 l kapustovej šťavy,
- 1 menšia cvikla,
- kúsok ryby- údenáča,
- 10 strúčikov cesnaku,
- 6-7 sušených sliviek,
- hrsť sušených húb,
- 1 cibuľa,
- 500 g zemiakov,
- 100 g masla,
- 150 g bryndze,
- maslo,
- olej,
- hladká múka na zápražku
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Oravská katolícka kapustnica
Do šťavy z kapusty dáme variť rybu, predvarenú cviklu nakrájanú na kolieska, strúčiky cesnaku, cibuľu nakrájanú na veľké kusy, sušené slivky a vopred namočené huby. Očistené zemiaky varíme zvlášť v slanej vode. Ak je kapustová šťava príliš kyslá, môžeme ju zriediť vodou zo zemiakov, prípadne podľa chuti pridať trochu cukru. Keď kapustnica poriadne prevrie, vmiešame do nej jemnú zápražku z masla, oleja a hladkej múky, necháme ešte raz prevrieť, odstavíme a scedíme obsah. Uvarené zemiaky popučíme, pridáme maslo a bryndzu. Premiešame. Podávame scedenú kapustnicu s bryndzovými zemiakmi.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 22. 12. 2013
Ingrediencie
- 1,5 – 2 l kapustovej šťavy,
- 1 menšia cvikla,
- kúsok ryby- údenáča,
- 10 strúčikov cesnaku,
- 6-7 sušených sliviek,
- hrsť sušených húb,
- 1 cibuľa,
- 500 g zemiakov,
- 100 g masla,
- 150 g bryndze,
- maslo,
- olej,
- hladká múka na zápražku
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame