Kuracie prsia v lístkovom ceste na hubovej omáčke s lesnými plodmi - Tajomstvo mojej kuchyne

Kuracie prsia v lístkovom ceste na hubovej omáčke s lesnými plodmi

Maspoma

Umyté a osušené kuracie prsia osolíme, okoreníme, opečieme z oboch strán a odložíme do alobalu. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na štvorec, prekrojíme ho na 4 diely. Kuracie prsia potrieme bylinkami, položíme na cesto tak aby sme vytvorili balíček a zabalíme. Zo zvyšku cesta vykrojíme srdiečka, balíčky potrieme rozšľahaným žĺtkom a poukladáme naň srdiečka, ktoré taktiež potrieme žĺtkom. Vložíme do rúry rozohriatej na 170°C a pečieme cca 15-20 min.

Omáčka: Na výpeku z kuracích pŕs orestujeme šalotku, pridáme huby, soľ, korenie, podusíme 2-3 min. podlejeme vínom, pridáme lekvár a na záver lesné plody, dochutíme a zjemníme maslom.

Príloha : Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Po uvarení zlejeme vodu, pridáme maslo, pretlačíme a dochutíme.

Maspoma

Šéfkuchár: Pavol Plevčík | Recept z epizódy: 09. 02. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu