Ingrediencie
- 600 g kuracích pŕs,
- rozmarín, príp. iné bylinky,
- 130 g Pesto alla Genovese,
- 100 ml slnečnicového oleja,
- soľ,
- korenie mleté čerstvé,
- chladené lístkové cesto (400 g),
- múka na pomúčenie,
- 1 žĺtok,
- na omáčku:
- 50 g šalotka,
- 50 ml oleja,
- soľ,
- korenie,
- 200 g mrazených húb (zmes),
- 200 g lesných plodov,
- 100 ml červeného vína,
- 50 g slivkového lekváru,
- na prílohu:
- 800 g zemiakov,
- soľ,
- 50 g šalotky,
- maslo
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kuracie prsia v lístkovom ceste na hubovej omáčke s lesnými plodmi
Umyté a osušené kuracie prsia osolíme, okoreníme, opečieme z oboch strán a odložíme do alobalu. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na štvorec, prekrojíme ho na 4 diely. Kuracie prsia potrieme bylinkami, položíme na cesto tak aby sme vytvorili balíček a zabalíme. Zo zvyšku cesta vykrojíme srdiečka, balíčky potrieme rozšľahaným žĺtkom a poukladáme naň srdiečka, ktoré taktiež potrieme žĺtkom. Vložíme do rúry rozohriatej na 170°C a pečieme cca 15-20 min.
Omáčka: Na výpeku z kuracích pŕs orestujeme šalotku, pridáme huby, soľ, korenie, podusíme 2-3 min. podlejeme vínom, pridáme lekvár a na záver lesné plody, dochutíme a zjemníme maslom.
Príloha : Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Po uvarení zlejeme vodu, pridáme maslo, pretlačíme a dochutíme.
Šéfkuchár: Pavol Plevčík | Recept z epizódy: 09. 02. 2013
Ingrediencie
- 600 g kuracích pŕs,
- rozmarín, príp. iné bylinky,
- 130 g Pesto alla Genovese,
- 100 ml slnečnicového oleja,
- soľ,
- korenie mleté čerstvé,
- chladené lístkové cesto (400 g),
- múka na pomúčenie,
- 1 žĺtok,
- na omáčku:
- 50 g šalotka,
- 50 ml oleja,
- soľ,
- korenie,
- 200 g mrazených húb (zmes),
- 200 g lesných plodov,
- 100 ml červeného vína,
- 50 g slivkového lekváru,
- na prílohu:
- 800 g zemiakov,
- soľ,
- 50 g šalotky,
- maslo
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame