Ingrediencie
- 2 stredne veľké cibule (červené alebo biele)
- 3 PL rastlinného oleja
- 400 g čerstvých húb (dubáky, kuriatka, suchohríby)
- 1 PL čerstvého masla
- 400 g guľatej ryže
- 800 ml zeleninového vývaru
- 100 ml bieleho dezertného vína
- petržlenová vňať
- 100 g parmezánu
- soľ
- mleté čierne korenie
- ½ ČL drvenej rasce
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Hubové rizoto „Taormína“
Nadrobno posekanú cibuľu speníme na oleji do zlatista, pridáme očistené, umyté huby, pokrájané na plátky, osolíme, okoreníme, môžeme posypať drvenou rascou. Pridáme maslo a dusíme domäkka približne 15-20 minút. Neskôr pridáme umytú ryžu. Za stáleho miešania postupne pridávame vývar. Nakoniec prilejeme biele dezertné víno. Do hotového rizota nastrúhame parmezán a premiešame. Na záver ešte rizoto dochutíme petržlenovou vňaťou a hoblinkami parmezánu.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 06. 10. 2019
Ingrediencie
- 2 stredne veľké cibule (červené alebo biele)
- 3 PL rastlinného oleja
- 400 g čerstvých húb (dubáky, kuriatka, suchohríby)
- 1 PL čerstvého masla
- 400 g guľatej ryže
- 800 ml zeleninového vývaru
- 100 ml bieleho dezertného vína
- petržlenová vňať
- 100 g parmezánu
- soľ
- mleté čierne korenie
- ½ ČL drvenej rasce
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame